MacBook Air 2020 cu Apple M1 vs. MacBook Pro 2019 cu Intel i9: Care laptop a câștigat testele de performanță

Scris de | 12 noiembrie, 2020
MacBook Air 2020 cu Apple M1 vs. MacBook Pro 2019 cu Intel i9: Care laptop a câștigat testele de performanță

2020 a fost un an care ne-a oferit multe surprize, asta ca să fim drăguți în exprimare. Printre multe alte întâmplări care au avut loc în acest an, putem remarca schimbări importante și în aria tehnologiei.

Apple a ales să renunțe la colaborarea cu Intel în ceea ce privește lineup-ul de laptop-uri MacBook și a decis să facă pasul spre producția proprie. Astfel, compania Americană a lansat procesoarele Apple M1.

Produse cu ajutorul unui proces de fabricație pe 5nm, unul dintre cele mai moderne din lume, noile procesoare Apple promit un consum mai redus de energie și implicit o autonomie mai mare a bateriei, fiind ajutate de noua platformă software MacOS Big Sur. Însă multă lume se întreabă dacă procesoarele M1 de la Apple sunt mai bune decât cele Intel care echipau până anul trecut modelele companiei din Cupertino.

Ca de obicei, un răspuns cât mai exact poate fi găsit într-un singur mod: un test benchmark. Primele rezultate nu s-au lăsat așteptate, iar pe Geekbench au apărut deja scorurile obținute de cel mai nou MacBook Air, care a fost lansat oficial în urmă cu două zile. Spre mirarea tuturor, noul laptop a reușit să depășească în performanță MacBook Pro-ul de 16 inci lansat anul trecut, ceea ce înseamnă că noile CPU-uri sunt într-adevăr deosebite.

Un scor de 1687 în performanța single-core și 7433 în performanța multi-core (MacBook Air 2020 cu Apple M1), față de 1096 și respectiv 6870 la MacBook Pro 2019 echipat cu Intel înseamnă că gigantul din Cupertino se poate bate de la egal la egal cu cei mai importanți producători de procesoare din lume.

ROG Zephyrus G14

Etichete: , , , , , ,