Dispozitivul care îți permite să asculți muzică direct în creier

Scris de | 17 noiembrie, 2020
Dispozitivul care îți permite să asculți muzică direct în creier

Nu puține sunt ocaziile în care ai nevoie de intimitatea ta și trebuie să apelezi la căștile audio pentru a vedea filme sau pentru a asculta muzică.

Chiar și dacă ai nevoie de ele pentru a nu îți deranja colegii de birou, acestea sunt o alegere excelentă atunci când vrei să te bucuri „în liniște” de muzica ta. Însă cum ar fi să existe o alternativă și mai comodă?

O companie israeliană, Noveto Systems pe numele său, a dezvoltat o tehnologie nouă de „proiectare a sunetului” care permite unei surse audio să transmită conținutul direct în urechile tale, fără a fi nevoie de un intermediar.

Noua soluție a fost testată deja, iar primele impresii sunt foarte pozitive. Cei care au încercat deja device-ul spun că sunetul se aude natural, 3D, ca și când i-ar înconjura, dispozitivul denumit SoundBeamer 1.0 localizând urechile utilizatorului și formând „buzunare de sunet” în jurul acestora.

Un alt aspect interesant este dat de faptul că utilizatorul poate auzi în continuare toate sunetele ambientale care se produc în încăperea în care se situează, in timp ce sunetul emis de gadget continuă să ruleze, notează Washington Post.

Rămâne de văzut cât de practică este această nouă soluție audio și dacă ea va apuca să vadă lumina zilei atunci când va trece de la statutul de concept la un produs practic, accesibil, care poate fi cumpărat de oricine.

Asus ROG Zephyrus g16 - 2024

Etichete: , ,