Bill Gates a fost depășit în topul Bloomberg al celor mai valoroși oameni ai lumii. Cine i-a luat locul în clasament

Scris de | 24 noiembrie, 2020
Bill Gates a fost depășit în topul Bloomberg al celor mai valoroși oameni ai lumii. Cine i-a luat locul în clasament

Indexul Miliardarilor Bloomberg este unul dintre cele mai importante și mai exacte topuri ale celor mai bogați oameni ai lumii.

În loc să măsoare averea practică deținută de cineva anume, specialiștii de la Blommberg calculează valoarea netă a unei persoane, în funcție de proprietățile deținute, investițiile făcute sau portofoliul de acțiuni.

Dacă Bill Gates a dominat acest top vreme de mulți ani, acesta a fost în trecut depășit de Jeff Bezos, CEO-ul Amazon trecând pe prima poziție. Ei bine, acum Gates mai scade încă o poziție și ajunge pe locul 3 din cauza unor evenimente care s-au petrecut într-o succesiune rapidă și care au debutat la începutul anului.

Elon Musk a început anul 2020 pe poziția 35 în topul Bloomberg, iar ascensiunea sa a fost una uluitoare. Musk i-a luat locul lui Bill Gates și a devenit al doilea cel mai valoros om al lumii, el fiind evaluat la 128 de miliarde de dolari, față de 182 de milioane de dolari, suma la care este evaluat Bezos.

Creșterea susținută a prețului acțiunilor Tesla, precum și contractele private SpaceX, companie care s-a angajat să transporte astronauți americani pe Stația Spațială Internațională, fiind factorii decisivi care au contribuit la saltul în clasament al miliardarului născut în Africa de Sud.

Până să îl întreacă și pe Bill Gates, Musk îl depășise deja pe fondatorul Facebook, Mark Zuckerberg, în urmă cu o săptămână. Acesta a ajuns chiar pe locul 5 în clasament, după ce a fost depășit și de Brnard Arnault, om de afaceri francez, notează The Verge.

Asus ROG Zephyrus g16 - 2024

Etichete: , , , , , , , ,