Samsung vrea să fabrice smartphone-uri cu senzori foto de 600 de megapixeli

Scris de | 7 decembrie, 2020
Samsung vrea să fabrice smartphone-uri cu senzori foto de 600 de megapixeli

Pe o piață de smartphone-uri pe care marii producători nu prea mai au cu ce să vin nou de la an la an, aceștia s-au dedicat aproape total dezvoltării camerelor foto care echipează modelele de top, pentru a le face cât mai performante față de competiție, care este din ce în ce mai acerbă.

Samsung este una dintre companiile care a venit mereu cu soluții foto de top pe smartphone-urile sale, iar planurile de viitor ale acesteia în ceea ce privește acest segment sună pe cât de promițător pe atât de greu de realizat. Una dintre cele mai de încredere surse în ceea ce privește Samsung, Ice Universe, a publicat un Slide Powerpoint din ceea ce pare a fi o prezentare internă din cadrul companiei din Coreea de Sud.

Acesta pare să menționeze posibilitatea fabricării unui senzor foto care să dispună de nu mai puțin de 600 de megapixeli. Însă, acest lucru este foarte dificil de realizat, deoarece nu există tehnologia necesară pentru ca ideea să aibă sens din punct de vedere al costurilor și al marketingului.

Într-un interviu acordat celor de la Android Authority, Jinhyun Kwon, șeful diviziei de marketing a Samsung Semiconductor, a indicat senzorii foto de 500 de megapixeli ca fiind cel mai important obiectiv al industriei. Acest nivel este maximumul pe care ochiul uman îl poate atinge.

Poate cea mai mare problemă în îndeplinirea acestui obiectiv este grosiema rezultată a senzorului, care, în teorie, ar urma să fie de 22 de milimetri, de trei ori mai mult decât grosimea totală a unui terminal Samsung S20, de exemplu. Rămâne de văzut când și dacă tehnologia necesară dezvoltării unei astfel de camere foto va ajunge și pe smartphone-uri.

Etichete: , , ,