Mașina Apple: Proiectul care ar putea deveni realitate în 2024

Scris de | 14 decembrie, 2020
Mașina Apple: Proiectul care ar putea deveni realitate în 2024

Zvonurile despre intrarea Apple pe piața de autoturisme continuă să circule în industrie. De-a lungul timpului, gigantul american a căutat să atragă diverși specialiști în mașini electrice de la companii precum Tesla sau Alphabet (Google) pentru a pune bazele unei divizii de automobile care ar urma să dezvole primul astfel de autoturism în viitorul foarte apropiat.

Conform unui raport apărut în presă, se pare că Apple a ajuns acum în stadiul în care calculează costul total al componentelor pe care ar urma să le folosească în procesul de fabricare.

Automobilul ar urma să fie similar cu Tesla în sensul tehnologizării, acesta urmând să echipeze numeroase tehnologii de ultimă oră, inclusiv opțiunea de pilot automat.

În plus, raportul mai menționează că Apple ar avea „pe hârtie” un plan definitivat al designului, ceea ce înseamnă că ideea este foarte aproape de realizare, aceasta urmând să fie pusă în practică începând cu 2024.

Chiar dacă sursa menționată mai sus nu este neapărat una foarte precisă atunci când vine vorba de compania americană, ea este confirmată de spusele lui Ming-Chi Kuo, un expert reputat în leak-uri care vin dinspre Cupertino. Rămâne de văzut cum și dacă va fi pus în aplicare planul Apple, care pare incredibil de riscant pentru companie.

Nu numai că aceasta nu are nici un trecut în ceea ce privește fabricarea de autoturisme, saltul de la telefoane, laptop-uri și tablete către produse de a căror calitate depind vieți omenești este unul care trebuie gândit foarte bine.

Etichete: , , ,