Orange continuă să livreze tablete pentru programul „Școala de acasă”

Scris de | 15 decembrie, 2020
Orange continuă să livreze tablete pentru programul „Școala de acasă”

Peste 141.600 de tablete de la Orange au fost livrate pentru ca elevii să poată continua să învețe online, în programul național „Școala de acasă”.

Ca furnizor în două dintre cele trei licitații organizate sub coordonarea Ministerului Educației și Cercetării (MEC), prin Oficiul Național de Achiziții Centralizate (ONAC), la nivel național, Orange a transmis către inspectoratele școlare din 24 de județe (ISJ-uri) tablete conectate la internet nelimitat.

Echipamentele vor veni în sprijinul copiilor din aproximativ 10.000 de unități de învățământ, care vor putea să ia parte la cursuri online, să păstreze legătura cu profesorii și să continue procesul educațional în contextul pandemiei.

În programul „Școala de acasă”, în județele în care Orange este furnizor, elevii și părinții primesc, în comodat, tablete Vonino Magnet G30 sau G50, împreună cu o husă de protecție și internet nelimitat pentru 24 de luni.

Orange a pus la dispoziție un număr de Telverde și o echipă de call center la care pot apela atât ISJ-urile, cât și părinții care au nevoie de informații cu privire la serviciile de conectivitate Orange. De asemenea, organizează webinare online pentru a prezenta ISJ-urilor soft-ul MDM și cum se folosește pentru un mai bun control asupra tabletelor din gestiune.

Tabletele au fost distribuite de Orange România către cele 24 de ISJ-uri, inspectoratele fiind cele care le trimit spre unitățile de învățământ.

Orange a încheiat toate livrările spre inspectorate pe 14 decembrie. Primele 82.800 de tablete livrate de Orange au ajuns deja către elevi. Ele au fost distribuite etapizat, pe o perioadă de două luni, începând cu 11 septembrie, în București și județele: Alba, Argeș, Brașov, Călărași, Covasna, Dâmbovița, Giurgiu, Harghita, Ialomița, Ifov, Mureș, Prahova, Sibiu și Teleorman.

După câștigarea ultimei licitații din programul național„Școala de acasă”, Orange a început, pe 20 noiembrie, livrarea etapizată a altor 58.800 de tablete, în mai puțin de o lună, în județele Bacău, Bihor, Bistrița-Năsăud, Botoșani, Cluj, Maramureș, Neamț, Satu-Mare și Sălaj.

Etichete: , , ,