Donald Trump a interzis 8 aplicații chinezești în SUA. Care sunt acestea

Scris de | 6 ianuarie, 2021
Donald Trump a interzis 8 aplicații chinezești în SUA. Care sunt acestea

Chiar dacă nu mai are multe zile de petrecut în Biroul Oval, Donald Trump continuă să semneze ordine executive care afectează piața tech din SUA. Cel mai recent astfel de ordin a venit chiar astăzi, odată cu interzicerea a opt aplicații dezvoltate în China, care ar pune în pericol siguranța națională și economia Statelor Unite.

Explicația pentru această decizie se leagă de siguranța datelor utilizatorilor, iar aplicațiile în cauză ar aduna mai multe informații decât trebuie despre utilizatorii lor. Printre platformele mobile cele mai cunoscute care nu mai pot activa în legalitate în SUA se numără Alipay, CamScanner, QQ Wallet, SHAREit, Tencent QQ, VMate sau WPS Office, notează Cnet.com.

De altfel, decizia pare trasă la indigo cu cea din scandalul legat de TikTok, atunci când tot Donald Trump a ales să interzică aplicația în Statele Unite, în august 2020. În plus, nici aplicația de chat chinezească WeChat nu mai poate fi folosită pe teritoriul SUA fără un serviciu VPN, tot din cauze de sercuritate a datelor utilizatorilor.

Deși a vrut interzicerea TikTok și WeChat, judecătorii nu au fost de acord cu decizia lui Trump și au blocat cele două ordine executive. Aceștia sunt de părere că Guvernul SUA „și-a depășit atribuțiile” în acest proces.

Etichete: , ,