SUA: Twitter a suspendat contul lui Donald Trump

Scris de | 7 ianuarie, 2021
SUA: Twitter a suspendat contul lui Donald Trump
Foto via Reuters

Evenimentele din ultimele ore care au avut loc în Capitoliul Statelor Unite au lăsat mască o lume întreagă. O mulțime de protestatari pro-Trump au invadat sediul Guvernului SUA chiar înainte ca ramura legislativă să ratifice alegerea lui Joe Biden în funcția de Președinte, iar Donald Trump a părut impresionat de gestul acestora, emoție exprimată într-o serie de mesaje pe Twitter care au fost ulterior șterse.

Într-un clip video postat pe rețeaua socială, președintele încă în funcție al Statelor Unite i-a îndemnat pe protestatarii furioși să „meargă acasă”, însă mesajul a conținut și expresii precum „înțeleg de ce procedați așa”. Ulterior, Twitter s-a autosesizat și a șters mesajul lui Trump, și face acum apel la îndepărtarea altor trei tweet-uri care par să îndemne la violență.

„Ca un rezultat al acțiunilor violente și fără precedent care au avut loc în Washington D.C. am cerut ștergerea a trei tweet-uri postate de pe contul @RealDonaldTrump pentru încălcări repetate al politicii noastre de Integritate Civică”, arată un prim comunicat al rețelei sociale.

În plus, compania a suspendat timp de 12 ore contul actualului președinte, până ce acesta va alege să se supună cerințelor rețelei sociale. În caz contrar, Twitter va menține suspendarea contului pe o perioadă nedeterminată, până la înlăturarea mesajelor în cauză.

Etichete: , , , , , ,