Utilajele Waldevar, cele mai bune pentru montarea stâlpilor în parcurile fotovoltaice (P)

Scris de | 8 ianuarie, 2021
Utilajele Waldevar, cele mai bune pentru montarea stâlpilor în parcurile fotovoltaice (P)

Investițiile în proiecte de energie regenerabilă devin tot mai populare în România și la nivel european datorită cadrului legislativ atractiv. Waldevar susține dezvoltările din zona energiei verzi și pune la dispoziție un utilaj pentru bătut stâlpi panouri fotovoltaice/parcuri solare.

Încă din anul 2011, Waldevar s-a specializat în închirierea de echipamente de bătut stâlpi panouri fotovoltaice/parcuri solare. Operațiunile se realizează rapid cu ajutorul utilajului șenilat WALDEVAR HWL400R. Acesta poate acționa eficient pe diferite suprafețe, chiar și în pante cu înclinație de până la 35 de grade.

Mașina poate executa foraje cu capete personalizate și poate fi utilizată pentru fixarea sau extragerea stâlpilor cu diverse secțiuni sau în cadrul lucrărilor de înfigere stâlpi și dibluri.

În segmentul energiei fotovoltaice, piața europeană a ajuns la o producție anuală de peste 17 GW cu perspectivă de creștere pe termen lung datorită Acordului Verde European (Green Deal). Industria fotovoltaică era responsabilă pentru mai bine de 117.000 de locuri de muncă în anul 2018, iar până în anul 2030 ar trebui să asigure până la 300.000 de locuri de muncă. Piața își continuă evoluția accelerată pe fondul țintei ambițioase a Uniunii Europene să devină neutră din punct de vedere al emisiilor de carbon până în anul 2050.

Dezvoltarea unui parc fotovoltaic trebuie să pornească de la o infrastructură puternică, iar lucrările de montare a stâlpilor în parametri tehnici optimi va asigura o funcționare a proiectului la eficiență maximă pe toată perioada de exploatare.

Pentru panourile fotovoltaice sunt disponibile variantele monocristaline, bifaciale și cele cu peliculă subțire. Randamentele diferă în funcție de materialele prime din care sunt realizate echipamentele. Dacă este țintită o producție de energie mai mare, este necesar ca proiectul să fie livrat în zone din România care au înregistrat statistic fluxuri energetice solare peste media națională în fiecare an.

Din perspectiva costurilor, tehnologia fotovoltaică a înregistrat o scădere semnificativă în ultimii ani. Între 2009 și 2018, costul total pentru producerea modulelor fotovoltaice s-a redus cu 75% în timp ce rata de adopție a crescut constant.

Divizia de energie verde a Waldevar este pregătită să gestioneze proiecte cu grade diferite de complexitate. Compania are specialiști de top în proiectare și execuție, folosind tehnologii inovatoare recunoscute la nivel internațional.

Mai multe informații pot fi accesate la www.waldevar.com

Etichete: , , ,