LG vinde divizia de smartphone-uri. Cine este potențialul cumpărător

Scris de | 25 ianuarie, 2021
LG vinde divizia de smartphone-uri. Cine este potențialul cumpărător
foto via @ubergizmo.com

După ce a negat inițial că își vor vinde afacerea cu smartphone-uri, se pare că aceste zvonuri s-au concretizat între timp, astfel s-a dezvăluit că LG are în vedere într-adevăr o astfel de mișcare.

Compania a înregistrat pierderi semnificative in această sferă, vânzările fiind considerabil scăzute. Recent, într-un nou raport al BusinessKorea, s-a dezvăluit că LG ar putea avea un potențial cumpărător pentru divizia lor de smartphone-uri. Raportul susține că LG ar putea fi interesată să își vândă afacerea cu smartphone-uri unui conglomerat vietnamez numit Vingroup.

„Vingroup este un mare conglomerat din Vietnam, cu o capitalizare de piață de 16,5 miliarde de dolari SUA la sfârșitul anului 2020. Acesta reprezintă 14% din capitalizarea de piață totală a companiilor cotate din Vietnam. Compania este implicată în diverse domenii de afaceri, inclusiv hoteluri și turism, imobiliare, distribuție, construcții, automobile și telefoane mobile, dar prezența sa este încă mică pe scena globală.” sunt detalii pe care le regăsim in raportul BusinessKorea.

Acest pas ar putea reprezenta cu impuls uriaș pentru dezvoltarea și extinderea Vingroup, care a lucrat cu LG în ultimii ani în baza unui contract ODM. Dorința achiziționării diviziei de smartphone-uri ar putea ajuta compania să pătrundă pe piața SUA.

Cu toate acestea, aceste detalii nu s-au anunțat oficial, așa că va mai dura o perioadă până vom afla deznodământul lucrurilor.

Etichete: , , ,

Sursa: LG Electronics in Talks with Vingroup of Vietnam to Sell off Its Smartphone Business