Decizie controversată a lui Joe Biden: Americanii vor să înlocuiască flota guvernului cu mașini electrice

Scris de | 26 ianuarie, 2021
Decizie controversată a lui Joe Biden: Americanii vor să înlocuiască flota guvernului cu mașini electrice
FOTO via BBC

Noul Președinte al Statelor Unite și-a luat rolul în serios și deja este pregătit să implementeze noi lucruri. Astfel, Joe Biden va începe procesul de eliminare treptată a utilizării vehiculelor alimentate cu benzină sau motorină, de către Guvernul Federal și înlocuirea acestora cu cele care funcționează pe bază de electricitate.

„Guvernul federal deține, de asemenea, o flotă enormă de vehicule, pe care urmează să le înlocuim cu vehicule electrice fabricate chiar aici în America, de muncitori americani”, a spus Biden în cadrul unui briefing, anunțând ordinul executiv „Cumpărați american”.

Aceasta este o veste minunată pentru producătorii de vehicule electrice din SUA, cum ar fi Tesla, Rivian și Lordstown, precum și pentru producătorii Ford și General Motors, care se află în mijlocul investițiilor pentru lansarea vehiculelor electrice.

Începând din 2019, flota guvernului federal era formată din aproape 650.000 de vehicule, potrivit Administrației Serviciilor Generale. Aceasta include 245.000 de vehicule civile, 173.000 de vehicule militare și 225.000 de vehicule poștale. Aceste vehicule au parcurs 4,5 miliarde de mile în 2019.

De asemenea, Biden a promis să creeze un sistem care să ofere reduceri sau stimulente consumatorilor pentru a înlocui mașinile cu gaz cu vehicule electrice.

Lucrurile încă nu sunt sigure, însă planurile noului președinte sună bine, acestea reprezentând un câștig uriaș pentru investițiile realizate de producătorii de automobile. Ford a declarat că va cheltui 11 miliarde de dolari introducând o serie de vehicule electrice noi, inclusiv Mustang Mach-E și o versiune electrică a celui mai bine vândut pick-up, F-150. GM s-a angajat să cheltuie 27 de miliarde de dolari pentru vehicule electrice și autonome până în 2025.

Strategia lui Biden nu va reprezenta o victorie garantată pentru Tesla, care s-a concentrat pe vehicule de lux și performanță. Printre producătorii de automobile care ar putea beneficia se numără Ford, care are i plan să livreze vehicule accesibile.

Unul dintre obiectivele lui Joe Biden este de a crea 1 milion de noi locuri de muncă în sectorul auto și de a „poziționa America să fie liderul global în fabricarea vehiculelor electrice și a materialelor și pieselor de intrare ale acestora”. Președintele a spus că va atinge acest obiectiv schimbând vehiculele pe combustibili fosili din flota guvernamentală cu vehicule electrice și că se va asigura că fiecare vehicul de pe drum are emisii zero până în 2040.

Etichete: , , , , , ,

Sursa: Biden wants to replace government fleet with electric vehicles