Fondatorul Huawei transmite un mesaj de încurajare angajaților: „Huawei nu va fi învinsă”

Scris de | 26 ianuarie, 2021
Fondatorul Huawei transmite un mesaj de încurajare angajaților: „Huawei nu va fi învinsă”
foto via @scmp.com

Recent, fondatorul și CEO-ul companiei Huawei, Ren Zhengfei, a menționat faptul că trebuie să își descentralizeze operațiunile, să simplifice liniile de produse, să se concentreze pe generarea de profit și să mențină nivelurile salariale timp de trei până la cinci ani, toate acestea pentru a supraviețui restricțiilor comerciale regăsite în SUA.

Scrisoarea pe care Ren Zhengfei a adresat-o angajaților este încă din iunie anul trecut, dar Huawei a făcut-o publică la doar două zile după inaugurarea președintelui SUA, Joe Biden.

Huawei s-a confruntat cu multe obstacole în ultima perioadă: companiei i s-a interzis accesul la produse legate de tehnologiile și serviciile SUA, a vândut marca de smartphone-uri Honor, și a dublat eforturile în strategia de mărire a portofoliului prin servicii cloud și mașini inteligente.

 „Există o mare nepotrivire între abilitatea și strategia noastră”, a spus Ren. „Este veriga noastră slabă și suntem forțați să începem de la început ca și elevii de școală elementară.”

Discursul lui Ren a fost susținut în stilul său tipic, combinând strategii corporatiste, termeni militari, expresii poetice și limbaj filosofic. Antreprenorul chinez, al cărui imperiu de afaceri se află în centrul furtunii care cuprinde rivalitatea tehnologică SUA-China, a declarat că Huawei nu va fi învinsă.

Huawei, potrivit lui Ren, trebuie să funcționeze normal și să găsească modalități de a motiva oamenii „sub principiul că structura de compensare nu se va schimba în următorii trei până la cinci ani”.

Ren a cerut companiei să rămână concentrată, cu un ochi pe profit. Mesajul lui a avut ca fundament faptul că Huawei nu urmărește să devină numărul 1 mondial, ci să se focuseze pe o evoluție constantă, care să aducă profituri rezonabile pentru a asigura o creștere frumoasă.

De asemenea, CEO-ul a cerut companiei să delege mai multă autoritate sucursalelor și birourilor locale. „Comenzile câmpului de luptă vor fi făcute de cei care pot auzi sunetul focurilor de armă”, a spus Ren, care a lucrat anterior pentru Armata de Eliberare Populară. „Chiar și fără un centru de comandă central, compania poate lupta în continuare într-un mod flexibil și acesta este scopul reformei noastre”.

Huawei a realizat că SUA nu vrea nimic de la companie decât moartea acesteia, a spus Ren. „La început, ne-am gândit că am fi făcut ceva greșit în conformitate și am efectuat autoexaminarea; dar apoi a urmat a doua lovitură și a treia lovitură. Atunci ne-am dat seama că ei vor moartea noastră… dar dorința de a supraviețui ne-a motivat și pe noi”.

Ren a căutat mult timp să mențină un profil scăzut, dar tensiunile crescute cu SUA l-au împins în lumina reflectoarelor. Într-un interviu cu South China Morning Post, la începutul anului 2020, Ren a spus că nu era liderul spiritual al Huawei și că „cea mai mare dorință a lui este să bea cafea neobservat într-o cafenea”.

Etichete: , , ,

Sursa: Huawei founder Ren Zhengfei calls for decentralisation, focus on profits to survive US trade sanctions