Decizia WhatsApp de a schimba politica de confidențialitate ar putea provoca pierderea a milioane de utilizatori

Scris de | 27 ianuarie, 2021
Decizia WhatsApp de a schimba politica de confidențialitate ar putea provoca pierderea a milioane de utilizatori

La începutul acestei luni, WhatsApp a anunțat câteva modificări la nivelul politicii lor de confidențialitate. Aceste modificări afirmă că datele de pe WhatsApp vor fi partajate cu Facebook. Utilizatorii nu au de ales în această situație, indiferent dacă ulterior au ales să folosească o altă platformă de acest tip.

Acum, potrivit noilor rapoarte, se pare că decizia companiei de a aduce modificări politicii de confidențialitate i-ar fi putut costa milioane de utilizatori în acest proces. Datele de la App Annie au dezvăluit că WhatsApp, care era pe locul opt în topul celor mai descărcate aplicații din Marea Britanie, se situează in acest moment pe locul 23.

Concurenții săi, precum Telegram și Signal, au beneficiat de pe urma acestui lucru, o parte dintre utilizatorii WhatsApp transferându-și convorbirile pe aplicațiile similare. De exemplu, Signal, care nu se afla în primele 1000 de aplicații din Marea Britanie, a ajuns pe locul unu în doar câteva zile. Telegram anunțase anterior că au reușit să își crească comunitatea cu 25 de milioane de utilizatori noi într-o perioadă de 72 de ore.

De atunci, WhatsApp a anunțat că va face o pauză asupra modificărilor, deoarece speră că acest lucru le va oferi mai mult timp pentru a convinge utilizatorii că schimbările, cel puțin în cea mai mare parte, nu îi vor afecta. Compania a declarat anterior că schimbul de date se va face în principal între conturile de afaceri și, de asemenea, i-au asigurat pe utilizatori că nu se pot citi mesajele și nici nu va exista acces la jurnalele lor de telefon.

 

Etichete: , , ,

Sursa: WhatsApp’s Privacy Policy Change Could Have Lost Them Millions Of Users