Tesla lansează o nouă versiune a modelului S. Autonomie de 840 km și un sistem de propulsie mai puternic

Scris de | 28 ianuarie, 2021
Tesla lansează o nouă versiune a modelului S. Autonomie de 840 km și un sistem de propulsie mai puternic
Foto via Business Insider

Tesla tocmai a anunțat prima reproiectare majoră a Modelului S de când a lansat berlina electrică în 2012. Această nouă versiune, care începe să fie livrată în martie, are un exterior revigorat, un interior simplificat și opțiunea pentru un sistem de propulsie mai puternic, care permite mașinii să parcurgă cel puțin 840 km și ajunge de la 0 la 95 km/h în mai puțin de două secunde.

Această viteză este atinsă parțial datorită unui coeficient de tracțiune foarte mic, care îl pune la egalitate sau poate în fața mașinilor electrice precum Lucid Air sau Porsche Taycan Turbo. Tesla susține că, din toate punctele de vedere, noul Model S cu motorul actualizat este „mașina de producție cu cea mai rapidă accelerare realizată vreodată”.

Noul Model S are câteva actualizări ușoare ale exteriorului mașinii, inclusiv un plafon mai mare de sticlă, dar cea mai evidentă schimbare este în interior. Tesla a a integrat un ecran tactil mult mai mare decât ceea ce se găsește în Modelul 3 și Modelul Y. Există, de asemenea, un volan cu design în formă de U fără margini, la fel ca ceea ce am văzut în viitoarea generație Roadster și un ecran în spatele consolei centrale pentru pasagerii din spate.

Noul Model S începe de la 79.990 USD pentru o versiune cu motor dublu „Long Range”, care are o autonomie de 670 km, sau 119.000 USD pentru varianta cu sistem de propulsie „Plaid”, care parcurge 630 km. Versiunea „Plaid +” cu 840 km începe de la 139.000 USD.

Elon Musk a declarat la evenimentul Tesla’s Battery Day din septembrie 2020 că noul Model S va veni la sfârșitul anului 2021, însă în afară de specificațiile de bază, Tesla nu a menționat nimic despre o reîmprospătare a designului.

Etichete: , , ,

Sursa: https://www.theverge.com/2021/1/27/22252832/tesla-model-s-redesign-plaid-mile-range-interior-refresh