Apple Car: Cele mai recente declarații ale șefilor Hyundai și Kia despre producția automobilului electric

foto via @9to5mac.com

După o explozie de rapoarte care sugerează că există posibilitatea unui acord între Hyundai și Apple pentru producția Apple Car, povestea începe să se schimbe. În noile documente, raportate de Bloomberg, Hyundai și filiala sa Kia Motors au spus că nu sunt în discuții cu Apple despre o mașină cu conducere automată.

Hyundai a făcut o declarație îndrăzneață luna trecută, când a confirmat că este în discuții cu Apple despre un potențial parteneriat pentru Apple Car. Apoi, a revizuit declarația pentru a spune că lucrează cu mai mulți producători de autoturisme la tehnologia de conducere automată, dar nu a avut detalii de împărtășit.

O varietate de surse au sugerat în ultimele câteva săptămâni că Apple și Hyundai discutau despre viitoarea mașină Apple Car. Cel mai recent, rapoartele au sugerat că Apple ar lucra cu filiala Hyundai -Kia Motors printr-o investiție de 3,6 miliarde de dolari. Un raport local din Coreea a sugerat chiar că un acord ar putea fi anunțat în această lună.

Vineri, Bloomberg a raportat că Hyundai și Apple au pus punct negocierilor lor, spunând că Apple a fost „deranjată” de declarația eronată a lui Hyundai de luna trecută. Hyundai și Kia Motors au confirmat acum această modificare. Noile declarații de astăzi, de la Hyundai și Kia, confirmă faptul că cele două companii nu sunt în discuții cu Apple cu privire la producția Apple Car. Acțiunile Hyundai au scăzut cu 8,4% în urma acestei știri, în timp ce acțiunile Kia au scăzut cu 15,3%.

Producătorii de automobile din Coreea de Sud au discutat cu mai multe companii despre dezvoltarea autonomă a mașinilor electrice, dar nu s-a luat nicio decizie. În acest moment, soarta proiectului Apple Car este încă neclară atunci când vine vorba de un potențial partener. Ziarul japonez Nikkei a raportat că Apple este în discuții de automobile” pentru producerea mașinii sale electrice.

În cele din urmă, indiferent de discuțiile sale cu Kia și Hyundai, Apple pare să fie hotărâtă să dezvolte o mașină autonomă. Proiectul a fost zvonit de peste 5 ani și, deși au existat mai multe schimbări în strategii, raportarea actuală este că Apple planifică o mașină electrică de marcă Apple cu capacități de conducere automată.