Apple Car, cunoscută intern la Apple sub numele de Project Titan, nu va mai vedea lumina zilei, însă odată cu anularea proiectului începem să aflăm mai multe detalii despre felul în care a fost dezvoltat acesta. Gigantul din Cupertino avea planuri mari pentru mașina electrică, precum introducerea unui sistem de condus autonom avansat, pentru care a dezvoltat un procesor cu o putere remarcabilă, echivalentă cu cea a patru M2 Ultra combinate.
Informația vine de la Mark Gurman (Bloomberg), care spune că echipa Apple Silicon a fost „puternic implicată” în proiect înainte de închiderea sa. Conform jurnalistului, foarte multe eforturi au fost direcționate către crearea unui „creier AI” al mașinii, care să fie alimentat de un procesor proprietar Apple Silicon. Acesta ar fi avut puterea echivalentă a 4 M2 Ultra (cel mai puternic procesor creat de Apple până acum) combinate. Un singur procesor M2 Ultra are 134 de miliarde de tranzistori și un CPU cu 24 de nuclee, un GPU cu 76 de nuclee și un Neural Engine cu 32 de nuclee. M2 Ultra este procesorul care se află în generația actuală de Mac Studio și Mac Pro.
Interesant este și faptul că dezvoltarea acestui procesor era aproape de final înainte ca gigantul să renunțe complet la Apple Car. Cu toate acestea, este foarte posibil să îl vedem, sub o formă sau alta, în alte produse viitoare ale Apple, deoarece inginerii care lucrau la mașină au fost repartizați pe alte proiecte.
Apple a lucrat la Apple Car timp de 10 ani, investind miliarde de dolari în acest proiect și căutând o mulțime de parteneri de-a lungul timpului. Se pare că au existat negocieri cu Mercedes-Benz, Ford, Volkswagen, McLaren și chiar Tesla pentru construcția acestei mașini. Cu toate acestea, proiectul s-a dovedit unul prea ambițios, iar Apple a decis să îl încheie.