AORUS Master B550, o placă de bază pentru un setup de top

Scris de | 9 februarie, 2021
AORUS Master B550, o placă de bază pentru un setup de top

Placa de bază este, după cum sugerează și numele, suportul pentru tot restul PC-ului tău, componenta hardware de la care pleacă totul. În funcție de capacitățile acesteia și de performanța pe care o poate atinge depinde tot produsul final pe care tu îl plnaifici și la care speri. Aici vorbim despre Aorus Master B550, un motherboard cu cel mai recent chipset de la AMD, destinat gamingului.

Atunci când alegem o placă de bază pentru noul build, trebuie să avem grijă în primul rând ca ea să fie compatibilă cu celelalte componente pe care vrem să le folosim. În acest sens, Aorus Master B550 vine echipată cu mai tot ce ți-ai putea dori vreodată atunci când ai în plan să-ți construiești un sistem high-end, chiar dacă nu dispune de un chipset vârf de gamă. Deși X570 este flagship-ul compatibil cu AMD, un B500 high-end poate fi în unele cazuri chiar mai bun.

Mobo-ul în cauză este compatibil cu procesoarele AMD Ryzen de generație a treia sau mai noi și vine la pachet cu suport pentru internet de viteză foarte mare, 1.5 GbE LAN, și antena Wi-Fi pentru posibilele situații când ai nevoie să conectezi PC-ul la o rețea wireless sau atunci când vrei să îl iei cu tine „în deplasare”. În plus, placa de bază vine și cu RGB, lucru care nu ar trebui să lipsească dintr-un setup de gaming.

La capitolul conectivitate, Aorus Master B550 stă foarte bine, aceasta dispunând de o sumedenie de porturi pe partea din spate. Pe lângă LAN-ul de mare viteză menționat mai sus și capacitățile wireless, placa de bază mai dispune și de 4 intrări USB-A 3.2, 2 porturi USB-A 2.0, de un USB Type-C completat de HDMI, destinate posibilității conectării un display, și, desigur, de porturile audio.

Un alt lucru care diferențiază Aorus Master B550 de altă plăci de bază este faptul că aceasta dispune de trei slot-uri M.2 de viteză mare, care suportă SSD-uri M.2 PCIe 1.0/3.0 x4, fapt care îți va permite să beneficiezi de o stocare extrem de ofertantă, la viteze foarte mari, cu foarte puține bătăi de cap. Practic, poți face un upgrade simțitor cu zero compromisuri.

Placa de bază Aorus Master B550 este cam tot ceea ce ai avea nevoie atunci când alegi să îți faci un build cu cele mai recente procesoare AMD Ryzen din seriile 3000 și 5000, care vine la pachet cu tot suportul necesar pentru componentele lansate în ultima vreme. Pentru o soluție high-end de gaming, placa de bază în cauză livrează exact ceea ce promite.

Etichete: , , ,