Apple Maps adaugă caracteristici similare Waze în iOS 14.5 pentru accidente și pericole

Scris de | 11 februarie, 2021
Apple Maps adaugă caracteristici similare Waze în iOS 14.5 pentru accidente și pericole
foto via @macrumors.com

IOS 14.5 beta, disponibil dezvoltatorilor și testerelor beta publice, adaugă o nouă caracteristică Apple Maps care vă permite să raportați accidente, pericole și verificări ale vitezei de-a lungul traseului atunci când obțineți indicații de orientare.

Când introduceți o adresă, selectați o rută, apoi alegeți „Mergeți”, Siri vă anunță că puteți raporta accidente sau pericole pe care le vedeți pe parcurs. Dacă glisați în sus pe interfața ‌Apple Maps‌ unde sunt disponibile detaliile hărților, puteți atinge butonul „Raportați” care vă permite să semnalizați un accident, un pericol sau o verificare a vitezei, similar cu alte aplicații de acest tip, cum ar fi Waze.

De asemenea, puteți spune „Hei ‌Siri‌, există un accident” și ‌Siri‌ va trimite un raport către „Apple Maps‌ și, probabil, dacă sunt destui oameni care depun rapoarte, un site de accidente va apărea în aplicația hărți prin crowdsourcing. Acest lucru este disponibil în Statele Unite la o capacitate de testare la momentul actual și nu este încă sigur dacă apare și în alte țări. Acest lucru funcționează și în CarPlay, așa cum s-a menționat pe forumurile MacRumors, cu interfața de raportare disponibilă pe ecranul ‌CarPlay‌. Nu există o funcționalitate similară de raportare a accidentelor disponibilă în iOS 14.4 și, de asemenea, nu pare să apară pentru toți utilizatorii iOS 14.5 în acest moment, pe baza rapoartelor de la Reddit.

Etichete: , , ,

Sursa: Apple Maps adaugă caracteristici similare Waze în iOS 14.5 pentru accidente de crowdsourcing, capcane de viteză și pericole