Companiile americane au pierdut miliarde de dolari în urma scandalului Trump vs. Huawei. Cum încearcă companiile să readucă gigantul chinezesc în joc 

Scris de | 14 februarie, 2021
Companiile americane au pierdut miliarde de dolari în urma scandalului Trump vs. Huawei. Cum încearcă companiile să readucă gigantul chinezesc în joc 
foto via @comunic.ro

Guvernul SUA a interzis Huawei accesul la tehnologiile SUA începând cu mai 2019, în conformitate cu entity list. Acest scandal  „Trump vs. Huawei” a creat o serie de probleme pentru Huawei, dar în urma restricțiilor au avut de suferit și companiile care făceau comerț cu compania din America.

Unii furnizori majori au solicitat licențe pentru a continua afacerilor, ba chiar unii producători printre care și Intel aui primit dreptul de a furniza echipamente. Cu toate astea, în ultima zi a președenției sale, Donald Trump a revocat licențele care permit companiilor să-și exporte compente către Huawei. Toate acestea au fost făcute pentru a slăbi și mai mult producătorul chinez și creșterea lui.

Potrivit Reuters, unele firme au solicitat timp suplimentar cu privire la demersurile administrației Trump, iar surse familiare cu această chestiune au declarat că se aștetaptă ca administrația Biden să inverseze revocările. Cu toate astea, noul ministru de comerț numit de Joe Biden s-a declarat rezervat, iar la ultima comunicare pe subiect a spus că va revedea politica, se va consulta cu industria, aliații și va face o evaluare a ceea ce crede că este mai bine pentru securitatea americană națională și economică, fără a oferi totuși un răspuns concret. 

Restricțiile afectează cu siguranță Huawei, companie care a suferit o scădere la nivel mondial în ce privește segmentul de smartphone-uri, dar cu siguranță limitările de comerț cu America au afectate și alte zone. De observat și scăderea suferită de gigantul chinez și în Q4 din 2020 pe piața de smartphone-uri din România.

Totodată, restricțiile afectează și companiile americane.Se așteaptă ca firmele să-și prezinte în perioada următoare argumentele în fața unei comisii. 

Înainte de sfârșitul administrației Trump s-au respind 116 cereri de licență în valoare de 119 miliarde dolari și s-au aprobat 4 licențe în valoare de 20 de milioane de dolari, potrivit unui raport al Departamentului de Comerț datat din 13 ianuarie și citat de Reuters. Alte 300 de cereri cu valori declarate de 296 miliarde de dolari erau în așteptare, conform documentului.

De la introducerea pe lista neagră a Huawei, guvernul SUA a aprobat cereri de vânzări către Huawei în valoare de aproximativ 87 de miliarde USD și a refuzat 11 miliarde USD. Cifrele indică cât de importante sunt afacerile companiilor americane cu Huawei.

Etichete: , , , ,

Sursa: Huawei Central