Scandalul Facebook în Australia continuă. Pagini oficiale guvernamentale, interzise pe rețeaua socială

Scris de | 18 februarie, 2021
Scandalul Facebook în Australia continuă. Pagini oficiale guvernamentale, interzise pe rețeaua socială

Paginile de Facebook ale multor agenții guvernamentale australiene par să fi fost prinse în interdicția rețelei de socializare a postărilor de știri de către utilizatori și organizațiile media din țară. Utilizatorii de pe Twitter au raportat că paginile agențiilor precum Bureau of Meteorology, Department of Fire and Emergency Services Western Australia și Queensland Health nu au postări disponibile.

Când cei de la The Verge au încercat să acceseze paginile, unii dintre ei le-au văzut ca neavând postări. Alți angajați Verge au văzut că postările apar normal, deși au vizionat adesea pagini fără să se conecteze la Facebook.

Totuși, volumul preocupărilor Twitter arată clar că, pentru cel puțin unii utilizatori, postările din acele pagini sunt inaccesibile. Nu este clar dacă diferitele rezultate au fost rezultatul unei interdicții care încă se desfășoară sau dacă Facebook retrage acțiunea de executare.

În mod crucial, niciunul dintre conturile de Facebook listate nu sunt organizații media australiene, cărora nu li se permite să posteze și, prin urmare, nu ar trebui să facă obiectul interdicției. În schimb, conturile sunt fie agenții guvernamentale, fie pagini de destinație pentru anunțuri.

În unele cazuri, eliminarea postărilor ar putea genera un risc semnificativ pentru public, întrucât unele departamente folosesc Facebook ca metodă de avertizare asupra riscurilor iminente pentru sănătatea și siguranța publică.

Când au fost contactați pentru comentarii, cei de la Facebook au spus că interdicția nu ar trebui să aibă impact asupra paginilor guvernamentale, dar au recunoscut că există o anumită confuzie cu privire la cât de mult va ajunge restricția.

„Întrucât legea nu oferă o orientare clară cu privire la definiția conținutului de știri, am luat o definiție largă pentru a respecta legea așa cum a fost elaborată”, a spus un reprezentant Facebook. „Cu toate acestea, vom rezolva probleme cu paginile care sunt afectate din greșeală.”

Interzicerea știrilor Facebook este rezultatul unei legi australiene propuse care ar impune companiilor tehnologice să plătească editorii de știri australieni pentru utilizarea conținutului lor. Utilizatorii australieni ai rețelei sociale nu vor mai putea accesa nicio postare de știri, indiferent dacă sunt din țară sau internaționale, iar editorilor de știri australieni nu li se va mai permite să posteze pe paginile lor.

Facebook nu este singura companie cu o reacție puternică la legile propuse. Google a amenințat că își va elimina complet motorul de căutare din țară, dar de atunci a început să facă tranzacții cu editorii de știri, inclusiv un acord de anvergură cu NewsCorp anunțat pentru miercuri.

Etichete: , , ,

Sursa: Facebook’s Australian media ban is taking down official government pages