HarmonyOS nu va fi doar pentru smartphone-uri, ci pentru o gamă larga de dispozitive inteligente

foto via @ubergizmo.com

Huawei confirmase anterior că își dezvoltă propria alternativă la platforma mobilă la Android, numită HarmonyOS. Cu toate acestea, compania notează că HarmonyOS nu este doar un alt sistem de operare pentru smartphone, ci va fi o platformă pentru toate tipurile de dispozitive inteligente, inclusiv pentru cele de acasă.

La MWC Shanghai 2021, Huawei a prezentat mai multe produse inteligente pentru casă care sunt alimentate de HarmonyOS. În acest moment, lucrurile există mai mult ca un concept și arată un viitor în care mai multe dispozitive inteligente sunt alimentate de HarmonyOS și cum pot funcționa toate între ele fără probleme.

De exemplu, când utilizatorii ajung acasă de la birou, ar putea utiliza activarea vocală cu un asistent inteligent pentru a stabili modul „Înapoi acasă”. Aceasta va porni automat lucruri precum purificatorul de aer, va schimba luminile pe un ton mai cald și va închide perdelele. Huawei prevede, de asemenea, modul în care utilizatorii își pot utiliza smartphone-urile bazate pe HarmonyOS cu aceste gadgeturi inteligente.

Bineînțeles, toate acestea ar depinde de utilizatorii cu smartphone-uri și dispozitive electrocasnice inteligente alimentate de la HarmonyOS, dar cu siguranță o platformă unificată face mult mai ușoare lucrurile, astfel încât utilizatorii să nu fie nevoiți să vâneze produse compatibile.