TikTok vrea să plătească 92 de milioane de dolari pentru soluționarea procesului de încălcare a politicii de confidențialitate

Scris de | 27 februarie, 2021
TikTok vrea să plătească 92 de milioane de dolari pentru soluționarea procesului de încălcare a politicii de confidențialitate
foto via @ubergizmo.com

TikTok a fost de acord să plătească 92 de milioane de dolari pentru a soluționa un proces de acțiune colectivă în legătură cu presupuse încălcări ale confidențialității, care a inclus afirmații că aplicația a colectat „date personale foarte sensibile” pentru a urmări utilizatorii și a direcționa anunțurile către aceștia. TikTok a respins acuzațiile, dar a spus că nu vrea să petreacă timp rezolvând problema.

„Deși nu suntem de acord cu afirmațiile, mai degrabă decât să trecem prin litigii îndelungate, am dori să ne concentrăm eforturile pe construirea unei experiențe sigure și vesele pentru comunitatea TikTok”, a scris un purtător de cuvânt al TikTok într-o declarație.

Acordul combină 21 de procese colective propuse împotriva TikTok pentru un sortiment de presupuse încălcări ale confidențialității. Procesul face câteva afirmații substanțiale, de la acuzațiile potrivit cărora TikTok a analizat fețele utilizatorilor pentru a determina etnia, sexul și vârsta acestora până la presupuse încălcări ale Legii privind frauda și abuzul computerizat în legătură cu transmiterea datelor sale private.

Ca parte a soluționării, TikTok a fost de acord să evite mai multe comportamente care ar putea compromite confidențialitatea utilizatorului, cu excepția cazului în care dezvăluie în mod specific aceste comportamente în politica sa de confidențialitate. Aceste comportamente includ stocarea informațiilor biometrice, colectarea datelor GPS sau clipboard și trimiterea sau stocarea datelor utilizatorilor SUA în afara țării.

TikTok nu a răspuns la o solicitare de comentarii, dacă se angajează în prezent în oricare dintre aceste comportamente sau dacă își va schimba politica de confidențialitate ca urmare a acestui acord.

Acordul este doar unul dintre multele pe care TikTok le-a făcut pentru a pune deoparte preocupările privind confidențialitatea. Compania a soluționat un proces privind presupusele acuzații de confidențialitate în 2019 și, în același an, a plătit 5,7 milioane de dolari către Comisia Federală pentru Comerț pentru acuzațiile că predecesorul său, Musical.ly, nu a reușit să obțină aprobarea părinților pentru tinerii utilizatori.

Etichete: , ,

Sursa: TikTok reaches $92 million settlement over nationwide privacy lawsuit