Miliardarul japonez Yusaku Maezawa caută opt oameni pentru o călătorie în jurul Lunii

Scris de | 3 martie, 2021
Miliardarul japonez Yusaku Maezawa caută opt oameni pentru o călătorie în jurul Lunii

Marți, miliardarul japonez Yusaku Maezawa a anunțat că este în căutarea a opt persoane care să i se alăture într-un zbor privat în jurul Lunii, pe racheta Starship a celor de la SpaceX, programat pentru 2023. În discursul său, Maezawa a spus că este în căutarea unei „audiențe mai largi și mai diverse”, în contextul în care în urmă cu doi ani, japonezul spunea că va merge în călătoria în jurul Lunii doar cu un grup select de artiști.

„Vreau să se înscrie oameni din toate categoriile sociale” a spus Maezawa într-un videoclip postat pe YouTube, anunțând că cei interesați se pot deja înscrie. „Vor fi 10 sau 12 oameni în misiune, iar 8 dintre ei vor fi invitați de către mine” a clarificat miliardarul.

Maezawa este fondatorul celui mai mare retailer de modă din Japonia și a fost anunțat ca primul pasager al Starship în 2018, la un eveniment cu CEO-ul SpaceX, Elon Musk. Tot atunci Maezawa a vorbit despre inițiativa Dear Moon, un proiect prin care dorea să aducă alături de el „6-8 artiști din jurul lumii” pentru a crea diferite opere artistice în timpul călătoriei.

În videoclip însă, Maezawa spune că planul său inițial „a evoluat” și că „fiecare om care face ceva creativ poate fi numit un artist”. El a menționat și criteriile de selecție a celor opt persoane care i se vor alătura în zborul cu Starship. Acestea trebuie să „își împingă limitele pentru a ajuta alți oameni și societatea într-un mod” și să „fie dornici să îi susțină pe ceilalți membri ai echipajului care le împărtășesc aspirațiile”.

Călătoria lui Maezawa cu Starship pare să fie însă constant sub semnul unei controverse sau cel puțin al unei întâmplări ciudate. La începutul lui 2020, miliardarul a lansat o campanie prin care spera să găsească un „partener feminin” care să îl acompanieze în drumul său prin spațiu. Nu mai puțin de 27.722 de aplicații au fost înregistrate, iar un serviciu de streaming din Japonia, AbemaTV, era pregătit chiar să facă un reality show numit „Full Moon Lovers”, care să surprindă încercarea miliardarului de a alege persoana potrivită. După câteva săptămâni însă, show-ul și campania au fost anulate, Maezawa citând „motive personale”.

Starship este sistemul de rachete reutilizabile al celor de la SpaceX, construit pentru a duce oameni și sute de tone de materiale în misiunile viitoare către Marte. Ultimele două teste ale Starship nu au fost însă de bun augur, încheiându-se în flăcări, după ce încercările de aterizare ale rachetelor au eșuat.

Etichete: , , , ,

Sursa: Japanese billionaire is looking for eight people to join him for a Moon voyage on SpaceX rocket