WhatsApp lucrează la o funcție de auto-distrugere a imaginilor

Scris de | 4 martie, 2021
WhatsApp lucrează la o funcție de auto-distrugere a imaginilor
foto via @news.androidliste.ro

Este posibil ca utilizatorii WhatsApp să fie încă în așteptare cu privire la viitoarea sa revizuire a termenilor de confidențialitate, dar aplicația încă lucrează la adăugarea de funcții axate pe confidențialitate. Văzut de WABetaInfo, viitoarele versiuni WhatsApp pe Android și iOS ar putea obține o funcție de auto-distrugere a imaginilor.

Detaliată într-un set de capturi de ecran, funcția nu este o idee nouă. Am mai văzut-o în mai multe aplicații alternative de chat.

 

În ceea ce privește funcționalitatea, funcția amintește de Instagram Direct. Utilizatorii pot activa funcția de autodistrugere per imagine atingând un buton mic alături de editorul de subtitrări. Activarea funcției va asigura că imaginea nu poate fi exportată din WhatsApp și că, atunci când un destinatar părăsește chatul, imaginea va dispărea. Acest buton găzduiește și un temporizator de autodistrugere.

În plus față de utilitatea sa, funcția va fi disponibilă atât în ​​chat-urile de grup, cât și în cele private. Previzualizările imaginilor din chat-uri vor fi, de asemenea, ascunse până când un destinatar atinge imaginea pentru a o vizualiza.

Adăugarea vine după ce WhatsApp a lansat mesaje de autodistrugere în noiembrie 2020. Dar, spre deosebire de noua funcție de imagini, mesajele de autodistrugere nu au câteva caracteristici cheie de confidențialitate. Dacă aceste mesaje conțin orice conținut media, conținutul este salvat pe dispozitivul destinatarului. Imaginile cu auto-distrugere adaugă cel puțin un alt nivel de confidențialitate și le oferă expeditorilor puțin mai mult control asupra datelor lor.

Nu este clar când vor fi lansate imaginile cu auto-distrugere, dar WABetaInfo mai notează că o interdicție de captură de ecran pentru aceste imagini este, de asemenea, în curs de desfășurare.

Etichete: , ,

Sursa: Report: WhatsApp is working on a self-destructing images feature