Compania care vrea să construiască un hotel de lux pe orbita Pământului

Scris de | 6 martie, 2021
Compania care vrea să construiască un hotel de lux pe orbita Pământului

Orbital Assembly Corp. este un startup bazat în California care tocmai a strâns o finanțare de un milion de dolari pentru a dezvolta un concept de hotel orbital de lux, care va fi operațional începând cu anul 2027.

Compania vrea să fie printre primii furnizori privați care să se ocupe cu infrastructura orbitală și își propune să reușească asta chiar în acest deceniu, obiectiv ce este considerat de foarte multă lume destul de ambițios, poate prea ambițios.

Noua stație spațială este denumită după sonda lansată de NASA în anii ’70, care a părăsit între timp Sistemul Solar și călătorește în prezent în spațiul interstelar.

Hotelul, care ar trebui să fie operațional peste doar șase ani, după cum promite comania din SUA, va fi o destinație exclusivistă pentru cei mai bogați oameni din lume, prețul unui sejur ajungând și la ordinul zecilor de milioane de dolari.

Construcția acestuia ar trebui să înceapă în 2025 conform surselor citate, iar proiectul are în spate o echipă de oameni de știință, piloți și ingineri de la NASA și dispune și de patente înregistrate pentru construcția de echipamente spațiale.

Pentru a strânge suma necesară pentru acest proiect, Orbital Assembly Corp. a vândut acțiuni la prețul de 0,25 dolari bucata și a reușit să adune nu mai puțin de un milion de dolari, pentru început. 

Etichete: , , ,

Sursa: Orbital Assembly Corp. hits $1M fundraising goal, aims to have luxury space hotel open in 2027