Un iPhone 11 a fost găsit în stare funcțională după 6 luni pe fundul unui lac

Scris de | 9 martie, 2021
Un iPhone 11 a fost găsit în stare funcțională după 6 luni pe fundul unui lac

Un iPhone 11 a supraviețuit timp de aproape 6 luni pe fundul unui lac, fiind găsit și returnat proprietarei de drept de scafandri. Telefonul nu avea backup-ul făcut, astfel că salvarea a fost una cu adevărat norocoasă, proprietara reușind să recupereze astfel fotografii și fișiere pe care le credea pierdute pentru totdeauna.

Telefonul a fost descoperit de Clay și Heather Helkenberg, doi scafandri soț și soție care în timpul liber se ocupă de curățarea lacurilor de deșeuri, returnând eventualele obiecte pierdute descoperite proprietarilor acestora. Clay spune că face acest lucru „pentru amuzament, și am găsit tot felul de obiecte, inclusiv telefoane, GoPro-uri și alte lucruri valoroase, și de multe ori reușesc să le returnez proprietarilor de drept”.

Helkenberg a postat și un videoclip care prezintă momentul în care a fost descoperit telefonul, care nu a fost singurul obiect valoros descoperit în timpul scufundării. „În total, 3 telefoane și 11 perechi de ochelari de soare au fost găsite și, ca de obicei, am scos și foarte mult gunoi din lac” a scris Clay.

Proprietara telefonului a crezut inițial că este vorba de o glumă atunci când a primit un mesaj de la Helkenberg. „L-am dus acasă, am curățat noroiul de pe el și a pornit, a fost extraordinar” susține Clay, care a reușit apoi să intre în contact cu Fatemeh Ghodsi, cea care a pierdut iPhone-ul.  Aceasta a scăpat telefonul în apă la începutul lunii septembrie, în timpul unei plimbări cu barca, și a crezut că nu îl va mai recupera vreodată.

Microfonul smartphone-ului nu mai funcționează, iar difuzorul a suferit și el în urma contactului prelungit cu apa, însă acestea sunt singurele sale probleme. În rest, iPhone-ul este în continuare operabil, un lucru remarcabil, ținând cont de faptul că Apple spune că iPhone 11 poate rezista la o adâncime de maximum 2 metri timp de 30 de minute.

Etichete: , , , , ,

Sursa: iPhone 11 survived six months at the bottom of a lake [Video]