Kia va lansa curând EV6, primul model electric bazat pe platforma E-GMP

Scris de | 10 martie, 2021
Kia va lansa curând EV6, primul model electric bazat pe platforma E-GMP
foto via @engadget.com

Kia ne-a oferit posibilitatea să aruncăm o scurtă privire asupra unor detalii ale vehiculului său electric care va fi lansat în curând, EV6, primul model al producătorului de automobile bazat pe platforma E-GMP. Compania a publicat câteva fotografii teaser ale modelului și, după cum notează Autoblog, acestea arată silueta unui crossover cu patru uși, cu linii curbate și lumini LED stilizate. Kia a tachinat EV6 pentru prima dată în ianuarie, când și-a dezvăluit planurile de a livra șapte vehicule electrice până în 2027 și când a renunțat oficial la „Motors” din numele său, ca parte a eforturilor sale de a deveni o companie care creează „opțiuni de mobilitate durabilă”.

Producătorul auto împarte platforma E-GMP cu proprietarul său parțial, Hyundai Motor Group. Până în prezent, toate vehiculele lor electrice au fost adaptate la platformele existente, dar E-GMP le va permite să își construiască propriile modele electrice de la bază. Vehiculele construite pe E-GMP vor putea fi încărcate fie la 400V, fie la 800V. Vor avea o autonomie de aproximativ 500 de kilometri și vor putea încărca „80% în doar 18 minute” cu capacitatea de a adăuga 100 km de autonomie în doar cinci minute de la conectare. Acestea vor avea capacitate de încărcare bidirecțională, permițându-le să extragă energie din rețea sau să-și golească energia bateriilor în rețea în timpul orelor de vârf de utilizare. Ioniq 5, lansat recent de Hyundai, se bazează și pe E-GMP și, împreună cu EV6, este unul dintre cele 23 de modele viitoare care vor fi construite deasupra platformei.

În plus față de tachinarea EV6, Kia a dezvăluit și noua sa schemă de denumire pentru vehiculele electrice. În viitor, toate modelele complet electrice ale producătorului auto vor începe cu prefixul „EV” urmat de un număr care corespunde poziției mașinii în linie. Autoblog spune că se va lansa EV6 pe 15 martie, deci nu va trebui să așteptăm atât de mult pentru a vedea cum arată de fapt mașina.

Etichete: , , , ,

Sursa: Kia shows off the EV6, the first vehicle based on its new electric platform