Folosești contul de Netflix cu un prieten? Netflix s-ar putea să oprească partajarea de conturi și parole între cunoscuți

Scris de | 12 martie, 2021
Folosești contul de Netflix cu un prieten? Netflix s-ar putea să oprească partajarea de conturi și parole între cunoscuți
foto via @theguardian.com

În ultimul an Netflix a cunoscut o ascensiune extraordinară, începând anul 2021 cu peste 200 de milioane de abonați. Situația pandemică ne-a adus pe toți în case, în fața televizorului, punându-ne în situația în care toate activitățile să le desfășurăm în propria gospodărie. Astfel, majoritatea oamenilor au căutat un refugiu în diferite activități precum serialele și filmele.

Se pare că unii utilizatori au raportat că au primit un mesaj la conectarea in contul Netflix, care spunea „Dacă nu locuiți cu proprietarul acestui cont, aveți nevoie de unul propriu pentru a urmări în continuare”. Un purtător de cuvânt a declarat pentru BBC: „Acest test este conceput pentru a se asigura că persoanele care utilizează conturi Netflix sunt autorizate să facă acest lucru”.

Încă nu a fost luată o decizie dacă se va lansa acest lucru în rețeaua Netlix sau nu.În perioada de încercare, utilizatorii pot verifica dacă li se permite accesul la cont printr-un cod, trimis prin text sau e-mail. Netflix încearcă să împiedice utilizatorii neeligibili, deși nu este clar câte persoane folosesc platforma în raport cu termenii lor de serviciu.

Platformele de streaming, inclusiv Netflix, HBO Go, Amazon Prime și Disney +, permit utilizatorilor să creeze mai multe profiluri în cadrul contului, dar termenii și condițiile specifică faptul că acestea sunt destinate utilizării de către persoanele din aceeași casă. În octombrie 2019, directorul de produs Greg Peters a declarat că Netflix se uită la problema partajării parolelor, dar a spus că nu are „planuri mari de anunțat în acest moment în ceea ce privește o schimbare”.

O creștere a prețurilor, blocarea globală și spectacole precum Tiger King și The Queen’s Gambit au văzut că Netflix a raportat venituri de aproape 25 miliarde de dolari și profit de aproape 2,8 miliarde de dolari.

Etichete: ,

Sursa: Netflix considers crackdown on password sharing