Apple dă în judecată un angajat care a dezvăluit informații secrete sensibile

Scris de | 13 martie, 2021
Apple dă în judecată un angajat care a dezvăluit informații secrete sensibile
foto via @apple.com

V-ați întrebat vreodată cum anumiți corespondenți mass-media reușesc să știe cu luni în avans despre specificațiile și designul viitorului hardware sau software Apple? În luna mai, zvonuri despre iOS 14 ar fi fost preluate dintr-o versiune de dezvoltare a unui model de iPhone 11. O persoană a plătit o sumă mare de bani pentru a cumpăra telefonul și ar fi reușit să izoleze iOS 14, care a fost apoi transferat hackerilor, bloggerilor și cercetătorilor. Informațiile nu au fost reprezentate doar de capturi de ecran și părți din iOS 14, ci a fost dezvăluită o versiune întreagă a sistemului de operare.

Apple îl dă în judecată pe fostul angajat pentru furtul secretelor comerciale și predarea acestora către un corespondent media potrivit documentelor instanței publicate de Scribd (prin AppleInsider).

În dosarul instanței, Apple susține că „În ciuda a peste un deceniu de angajare la Apple, angajatul a abuzat de poziția și încrederea în cadrul companiei pentru a disemina în mod sistematic informațiile secrete comerciale sensibile ale Apple, în efortul de a obține beneficii personale. El și-a folosit vechimea pentru a avea acces la întâlniri interne și documente în afara sferei responsabilităților postului său care conțin secretele comerciale ale Apple și el le-a furnizat aceste secrete comerciale corespondentului său din exterior. ” Acesta din urmă a contactat pentru prima dată angajatul Apple pe 29 noiembrie 2018. Apelurile, e-mailurile și mesajele între cei doi au continuat pe tot restul anului 2018 și în 2019.

Presa la care a lucrat corespondentul a publicat aceste secrete comerciale în diferite articole care citau o „sursă” de la Apple. Chiar și după ce a părăsit Apple în 2019 pentru o companie de cercetare și dezvoltare de materiale numită Arris, el a continuat să transmită informații de la Apple, deoarece compania respectivă este furnizor Apple.  Chiar înainte de a părăsi Apple în octombrie 2019, acesta ar fi predat documentele sale de contact mass-media etichetate „Confidențiale” pe care compania le-a numit „Proiectul X”.

De asemenea, Apple îl acuză că a descărcat un „număr substanțial” de documente confidențiale Apple pe computerul său personal în ultima sa zi la companie. Apple arată în documentele instanței că acțiunile întreprinse de inculpat afectează compania Apple în raport cu concurenții săi. „Având acces la informații valoroase despre Apple, concurenții pot anticipa viitorul curs de acțiune al Apple și pot încerca să degradeze poziția câștigată de Apple ca o companie în fruntea inovației.” Compania continuă, de asemenea, să spună că „Menținerea acestor informații ca secret comercial este esențială pentru capacitatea Apple de a concura pe piețele de hardware și software pentru computer. Aceste domenii se caracterizează prin progrese tehnologice rapide și o concurență intensă.

Dacă un concurent Apple ar obține detalii despre tehnologia Apple sau informații comerciale conexe, acel concurent ar putea afecta în mod semnificativ Apple utilizând propria tehnologie Apple, know-how și alte detalii despre aceste produse” Procesul va fi audiat de Curtea Districtuală a SUA.

Etichete: , , ,

Sursa: Apple sues ex-employee for stealing trade secrets and giving them to a media contact