Instagram va reduce știrile false despre COVID-19 și vaccinuri

Scris de | 16 martie, 2021
Instagram va reduce știrile false despre COVID-19 și vaccinuri
foto via @pocketnow.com

Instagram a anunțat că introduce Centrul de informații COVID-19 la nivel global. Aceasta va ajuta oamenii să conecteze mai multe informații despre pandemie de la autoritățile sanitare, direct pe Instagram. Aceasta va ajuta oamenii să acceseze informații fiabile de la experți în sănătate de încredere, în funcție de locația lor, în special în SUA, Marea Britanie, Franța, Germania, India și Chile. Acesta va arăta cine este eligibil pentru vaccin, informații despre prevenirea din partea organizațiilor de sănătate de încredere și conținut care combate miturile comune ale vaccinului.

Compania spune că va adăuga mai multe informații în următoarele săptămâni, care îi vor ajuta pe oameni să afle unde pot fi vaccinați, numărul de cazuri de COVID-19 din zona lor și multe altele.

Veți începe să vedeți notificări în partea de sus a feedului. Instagram vă va direcționa către noul centru de informații COVID-19, astfel încât să puteți accesa rapid informații credibile direct pe Instagram.

Mai mult, Instagram va începe să elimine postările dacă conțin afirmații care încalcă politicile sale privind COVID-19 și vaccinuri. Pentru posturile care nu au fost făcute de experți în sănătate, compania va aplica etichete informative despre vaccinuri și COVID-19 în general. Aceste etichete direcționează oamenii către informații mai credibile de la experți în sănătate, inclusiv OMS și CDC. Acum, aceste etichete vor oferi mai mult context la nivel de postare.

„Continuăm să ne extindem eforturile de abordare a dezinformării vaccinului COVID-19 prin adăugarea de etichete la postările de pe Facebook și Instagram care discută despre vaccinuri”, a scris Facebook. „De exemplu, adăugăm o etichetă pe posturi care discută despre siguranța vaccinurilor COVID-19, care notează că vaccinurile COVID-19 trec prin teste de siguranță și eficacitate înainte de a fi aprobate.” Aceste etichete se difuzează la nivel global în engleză, spaniolă, indoneziană, portugheză, arabă și franceză, iar compania va adăuga limbi suplimentare în următoarele săptămâni.

Etichete: ,

Sursa: Instagram will curb fake news surrounding COVID-19 and vaccines