Apple a primit o amendă de 2 milioane de dolari în Brazilia pentru că vinde iPhone 12 fără încărcător

Scris de | 22 martie, 2021
Apple a primit o amendă de 2 milioane de dolari în Brazilia pentru că vinde iPhone 12 fără încărcător
foto via @ubergizmo.com

Statul brazilian Sao Paulo nu pare a fi prea încântat de faptul că Apple vinde iPhone 12 fără încărcător de priză în cutie. Tilt și MacRumors raportează că agenția de protecție a consumatorilor a amendat Apple cu aproape 10,55 milioane Real brazilian (aproximativ 1.92 milioane de dolari americani) pentru îndepărtarea brick-ului de priză de la noile modele iPhone 12. Mișcarea producătorului din Cupertino este o încălcare a Codului de apărare a consumatorului din Brazilia.

Procon-SP a notificat Apple despre presupusa încălcare din decembrie 2020, iar Apple s-a apărat susținând că va reduce emisiile CO2 și exploatarea de materie primă și a menționat faptul că mulți dintre clienți au deja încărcătoare. Cu toate acestea, agenția nu a fost mulțumită de acest răspuns, iar în emiterea amenzii, directorul executiv al Procon-SP, Fernando Capez, a declarat că Apple trebuie să respecte legea braziliană.

Amenda acoperă și plângerile legate de rezistența la apă. Se pare că Apple a refuzat să repare unele iPhone-uri care au suferit daune cauzate de apă în garanție, în ciuda faptului că produsele Apple au certificarea pentru imersiune a dispozitvelor pentru perioade mai lungi de timp.

Apple nu este singurul producător care vinde smartphone-uri fără alimentator de priză în pachet. Cu toate astea, Samsung a încheiat un acord cu Procon-SP pentru a include un încărcător pentru precomenzile Galaxy S21.

Etichete: , , , ,

Sursa: Apple fined $2 million in Brazil for selling iPhone 12 without a charger