Un iPhone recuperat dintr-un lac înghețat a fost complet funcțional. Vezi câte zile a rezistat

Scris de | 26 martie, 2021
Un iPhone recuperat dintr-un lac înghețat a fost complet funcțional. Vezi câte zile a rezistat
foto via @forbes.com

În trecut s-au auzit povești despre un model Apple iPhone 11 care a stat la fundul unui lac timp de șase luni, înainte ca un scafandru să-l găsească și să-l înapoieze proprietarului pentru că dispozitivul încă mai funcționa. În afara unui microfon spart și a unui difuzor care suna „ciudat”, telefonul a fost găsit în formă bună. Potrivit CTVNews (prin AppleInsider), ceva similar s-a întâmplat cu un utilizator iPhone 11 Pro la nord de graniță.

Angie Carriere pescuia pe gheață în lacul Waskesiu, Saskatchewan, pentru a sărbători cea de-a 50-a aniversare. La zece minute după ce a avertizat-o pe fiica ei să fie atentă cu telefonul, însă un vânt puternic a făcut ca aceasta să își scape telefonul în apă.

La fel ca majoritatea oamenilor care pierd un iPhone din cauza unui furt, al elementelor sau a unui accident industrial, primul gând care i-a venit în minte lui Angie a fost că nu își va mai vedea niciodată iPhone-ul și tot ceea ce are în el. Dar cu cât se gândea mai mult la asta, cu atât era mai hotărâtă să-și recupereze telefonul și amintirile salvate. Cu ajutorul unui dispozitiv de căutare a peștilor, a localizat iPhone-ul și, cu ajutorul unui magnet, a reușit să scoată receptorul din apă. Și spre surprinderea tuturor, iPhone 11 Pro a fost pe deplin funcțional. IPhone 11 Pro are o clasificare IP68, permițându-i să fie scufundat la o adâncime de cel mult 4 metri (13,12 picioare) timp de 30 de minute. 

Citește și Ce să faci și ce să nu faci dacă ți-ai scăpat telefonul în apă

Etichete: , , , ,

Sursa: Apple iPhone retrieved from freezing lake after one month is fully functional