Xiaomi a brevetat recent o nouă tehnologie de încărcare a bateriei

Scris de | 26 martie, 2021
Xiaomi a brevetat recent o nouă tehnologie de încărcare a bateriei
foto via @xiaomitoday.it

Xiaomi a brevetat recent o nouă tehnologie. Această nouă tehnologie urmărește să evite problemele periculoase ale bateriei, cum ar fi bombarea sau exploziile, cu brevetul intitulat „O metodă de încărcare a bateriei, dispozitiv și mediu”.

Publicarea brevetului a avut loc pe 23 martie 2021, iar numărul său de publicare este CN112542861A, conform unui raport ITHome. În brevet, gigantul tehnologic chinez descrie un proces de încărcare a bateriei, care este monitorizat în timp real. Deci, atunci când capacitatea bateriei este mai mare decât pragul, dispozitivul va intra în modul mai lent de încărcare pentru a evita orice situație periculoasă, cum ar fi explozia.

Pentru a simplifica lucrurile, în timpul ciclului de încărcare al bateriei, dispozitivul comută între un ciclu de încărcare curent la încărcarea inițială și intră în modul de încărcare lentă după un timp. Dar dacă ciclul anterior continuă prea mult timp, ar putea deteriora bateria și ar putea deveni un pericol pentru utilizator. Deci, sistemul brevetat ar monitoriza acest lucru în timp real, asigurându-se, de asemenea, că bateria își va păstra starea .

În acest moment, bateriile utilizate pe smartphone-uri s-au îmbunătățit foarte mult și aceste probleme sunt mult mai puțin frecvente. Cu toate acestea, problema poate fi în continuare periculoasă, motiv pentru care companii precum Xiaomi și chiar Apple au brevetat tehnologia pentru a rezolva această problemă. Din păcate, acesta este doar un brevet și nu se știe dacă compania lucrează efectiv la un astfel de produs.

Etichete: ,

Sursa: Xiaomi patents new system to help avoid dangerous battery issues like bulging and explosions