Discord lansează noi canale de tip Clubhouse pentru evenimente audio

Scris de | 1 aprilie, 2021
Discord lansează noi canale de tip Clubhouse pentru evenimente audio
foto via @ubergizmo.com

Toată lumea se străduiește să construiască o clonă Clubhouse chiar acum, dar pentru Discord chiar are sens. Cu toți blocați acasă căutând modalități sigure de a-și reaprinde viața socială în ultimul an, apelul Discord a explodat. Compania menționează comportamentul nou pe care l-a observat în timpul pandemiei ca sursă de inspirație pentru canalele de scenă, o nouă caracteristică care va facilita chaturile vocale mai structurate cu difuzori și ascultători desemnați.

Chatul vocal este deja caracteristica principală a Discord. A fost așa de ani de zile, oferind jucătorilor un serviciu de chat vocal clar și transparent. Însă nu se poate nega momentul inspirat de evenimentul vocal Clubhouse, chiar dacă în cele din urmă Discord a fost primul în multe feluri.

Discord spune că noul tip de canal va fi util pentru lucruri precum AMA-uri vocale și interviuri, cluburi de carte și chiar karaoke. Noile canale vor capta activitatea care se întâmplă deja pe Discord, facilitând astfel oricui care rulează un server să găzduiască conversații formalizate, fără a fi nevoie de permisiuni de utilizator.

Noul tip de canal se potrivește cu vibrația existentă a Discord. Canalele de scenă fac ceea ce este pe etichetă, permițând tuturor celor care rulează un discord să organizeze o experiență de difuzor și să utilizeze instrumente de moderator pentru a controla cine primește microfonul și când. La fel ca și Clubhouse (sau Zoom), participanții pot alege momentul pentru a vorbi. De asemenea, se pot strecura în liniște.

Canalele de scenă vor fi specifice serverelor comunității, care sunt orientate către grupuri mai mari de pe Discord. Pentru a activa noul tip de canal, proprietarii serverelor vor trebui să convertească un canal într-un server comunitar, dacă acesta nu este deja unul. 

Deoarece Discord este diferit, descoperirea evenimentelor bazate pe voce nu va funcționa așa cum se întâmplă în Clubhouse, care oferă evenimente live create de utilizator în fața și centrul oricui deschide aplicația. Serverele comunitare de pe Discord se pot aplica pentru a fi prezentate în meniul de descoperire a serverului, dar aplicația rămâne concentrată pe grupuri private, intime și comunități mai mari bazate pe interese din care faceți deja parte. 

Având în vedere baza enormă de utilizatori și utilitatea existentă ca aplicație accesibilă pentru chat vocal, fără probleme, Discord este bine poziționat pentru a capta o piață complet diferită pentru evenimentele bazate pe voce.

 

Etichete: , ,

Sursa: Discord is launching new Clubhouse-like channels for audio events