Clubhouse, o nouă aplicație de socializare face ravagii în rândul a 8 milioane de utilizatori

Scris de | 20 februarie, 2021
Clubhouse, o nouă aplicație de socializare face ravagii în rândul a 8 milioane de utilizatori
foto via @9to5mac.com

Clubhouse este o nouă rețea de socializare disponibilă de ceva vreme, dar a primit multă atenție în ultimele săptămâni – ceea ce a determinat chiar Twitter și Facebook să lucreze cu concurenții. Un nou raport arată că Clubhouse, care este exclusiv pentru iOS deocamdată, a fost deja descărcat de 8 milioane de ori pe App Store.

Pe baza datelor de la firma de cercetare App Annie (prin TechCrunch), aplicația Clubhouse a atins 8,1 milioane de descărcări globale pe iOS App Store pe 16 februarie 2021. Doar pentru comparație, aplicația a înregistrat 3,5 milioane de descărcări până la 1 februarie 2021. Cercetările arată că aplicația a devenit extrem de populară în Marea Britanie, Germania, Japonia, Brazilia și Turcia.

Numărul ridicat poate fi legat de influenceri multipli și oameni populari care interacționează cu alți utilizatori de pe rețeaua socială. De exemplu, fondatorul Tesla, Elon Musk, și CEO-ul Facebook, Mark Zuckerberg, au creat deja un cont Clubhouse și au interacționat cu alți utilizatori de acolo. Alte vedete și oameni de profil au folosit, de asemenea, noua aplicație.

Dacă nu ați auzit niciodată de Clubhouse, este o rețea socială bazată complet pe chat-uri audio. Utilizatorii pot crea și se pot alătura sălilor în care mai multe persoane vorbesc în timp real, care pot fi comparate cu un podcast live. Nu există alte modalități de interacțiune și conversațiile nu sunt înregistrate, ceea ce înseamnă că nu poți asculta un chat deja încheiat.

Aceste numere devin impresionante atunci când luăm în considerare faptul că Clubhouse este o aplicație exclusiv pentru iPhone și necesită o invitație – care poate fi și unul dintre motivele pentru care aplicația a devenit atât de populară, deoarece oamenii sunt curioși. Între timp, Twitter și-a extins funcția audio Spaces la mai mulți utilizatori și Facebook lucrează la un concurent Clubhouse.

Etichete: , , ,

Sursa: Clubhouse reaches 8 million downloads on the iOS App Store