Industria aeriană va elibera un pașaport COVID-19 pentru smartphone

Scris de | 1 aprilie, 2021
Industria aeriană va elibera un pașaport COVID-19 pentru smartphone
foto via @farecompare.com

După ce a fost încercată cu succes pe un zbor internațional între Singapore și Londra la începutul acestei luni, IATA spune că va lansa aplicația Travel Pass la mijlocul lunii aprilie. Software-ul permite călătorilor companiilor aeriene să stocheze rezultatele testelor COVID-19 verificate și certificatele de vaccinare pe telefoanele lor. Asociația comercială a declarat pentru Reuters că se așteaptă să facă aplicația disponibilă pentru descărcare pe iPhone în jurul datei de 15 aprilie, urmând și o versiune Android.

Începând cu 16 aprilie, Virgin Atlantic intenționează să piloteze permisul digital pe ruta sa de la Londra la Barbados. Insula Caraibelor va accepta aplicația la granița sa, făcându-l una dintre primele țări care acceptă un permis digital în loc de documente pe hârtie.

Pe lângă stocarea certificatelor de vaccin și a rezultatelor testelor COVID-19, puteți utiliza software-ul pentru a crea o versiune digitală a pașaportului. De asemenea, include o bază de date cu restricții locale de călătorie, astfel încât să puteți afla cu ușurință de ce aveți nevoie înainte de a zbura undeva. Orice informație personală pe care o adăugați la aplicație este stocată local pe dispozitivul dvs. și există un canal securizat și criptat pentru ca laboratoarele să trimită rezultatele testelor și confirmarea vaccinului.

IATA Travel Pass nu este primul pașaport COVID-19. În SUA, această distincție se referă la statul digital Excelsior Pass din New York lansat săptămâna trecută. IATA poziționează aplicația ca o modalitate de a accelera înregistrările, mai ales că din ce în ce mai mulți oameni consideră că este suficient de sigur pentru a zbura din nou. Dacă ajută efectiv va depinde de adoptarea standardului de către companiile aeriene, aeroporturilor și țărilor.

Etichete: , , , , ,

Sursa: The airline industry will release a COVID-19 passport for your iPhone next month