O aplicație falsă pentru iOS a furat un milion de dolari în Bitcoin. Cum a reușit un bărbat să își piardă economiile

Scris de | 2 aprilie, 2021
O aplicație falsă pentru iOS a furat un milion de dolari în Bitcoin. Cum a reușit un bărbat să își piardă economiile

Un bărbat pe nume Phillipe Christodoulou, care era în căutarea unui loc de stocare a criptomonedelor sale Bitcoin, pe care le deținea și care în acel moment erau evaluate la 600.000 USD, a instalat o aplicație numită Trezor Wallet din Apple App Store. Potrivit Bitcoin.com, când Christodoulou a deschis aplicația, căutând să-și verifice soldul, a fost uimit să descopere că 17.1 din Bitcoin(acum în valoare de peste 1 milion de dolari) dispăruseră.

După cum s-a dovedit, Trezor, producător de wallet-uri hardware pentru criptomonede, nu oferă o aplicație iOS sau Android și se plângea de aplicațiile false enumerate în App Store și Play Store. În decembrie, compania a difuzat un tweet care avertiza utilizatorii Android care dețin un dispozitiv fizic Trezor că „Această aplicație este o înșelătorie și nu are nicio legătură cu SatoshiLabs și Trezor. Am raportat-o ​​deja echipei Google. Aceștia au eliminat versiunea Android a aplicației în decembrie.

În timp ce persoanele care au creat versiunile false iOS și Android ale aplicației Trezor au furat 1 milion de dolari în Bitcoin de la Christodoulou, victima este mai supărată pe Apple. Cândva client fidel al Apple, Christodoulou spune acum că Apple a trădat încrederea pe care o avea în ei. „Apple nu merită să scape de asta”.

foto via @phonearena.com

Purtătorul de cuvânt al Apple, Fred Sainz, spune că „Studiu după studiu a arătat că App Store este cea mai sigură piață de aplicații din lume”. Cu toate acestea, nu veți face ca Meghan DiMuzio, directorul executiv al Coaliției pentru App Fairness, să fie de acord cu purtătorul de cuvânt al Apple. DiMuzio, în contradicție cu declarația lui Sainz, a spus: „Apple împinge frecvent miturile despre confidențialitatea și securitatea utilizatorilor ca un scut împotriva practicilor sale anti-concurențiale din App Store. Adevărul este că„ standardele ”de securitate ale Apple sunt aplicate inconsecvent în toate aplicațiile, numai atunci când beneficiază. „

Cei 17.1 Bitcoins care au fost furați au reprezentat economiile de viață ale lui Christodoulou și în acest moment nu există niciun indiciu că va recupera acești bani.

Etichete: , , , , ,

Sursa: Fake iOS app steals one million dollars in Bitcoins taking a victim's life savings