Nokia G10, lansat oficial. Specificații complete și preț

Scris de | 8 aprilie, 2021
Nokia G10, lansat oficial. Specificații complete și preț

Nokia lansează astăzi o nouă gamă de telefoane mid-range, printre care și Nokia G10, un terminal dezvoltat pentru utilizatorii care au nevoie de un ecran cu diagonală mare și o durată extinsă a unui ciclu de încărcare, oferit de bateria destul de ofertantă.

Nokia G10 dispune de un acumulator de 5050 de mAh, care asigură până la trei zile de utilizare, conform testelor efectuate de HMD Global, ceea ar trebui să plaseze acest terminal în topul celor a căror baterie durează cel mai mult. Având în vedere capacitatea și funcțiile care nu consumă multă energie, cele trei zile de autonomie ar putea fi realizabile și în condiții normale de utilizare.

La interior, Nokia G10 dispune de un procesor Mediatek G325, care funcționează la o frecvență de 2.0 GHz, cuplat cu două configurări de stocare disponibile, după cum urmează: 3GB RAM + 32GB ROM și 4GB RAM + 64GB ROM. De notat este și faptul că stocarea poate fi extinsă cu ajutorul unui card microSD care beneficiază de slot dedicat.

Nokia G10: Camera Foto

Camera principală a lui Nokia G10 este un ansamblu triplu, alcătuit din trei senzori: un main de 13MP, ajutat de un macro de 2MP și de un senzor de adâncime de 2MP. Camera frontală, pentru selfie-uri și apeluri video, este una de 8MP.

Nokia G10: Android pur

În ceea ce privește interafața de ultilizare, Nokia G10 folosește un Android 11 pur, precum toate terminalele dezvoltate de HMD Global și are și un buton dedicat destinat accesării asistentului virtual de la Google.

În cutia lui Nokia G10, pe lângă telefon mai regăsim un cablu de încărcare USB-C, un brick de priză de 10W, precum și o cheie pentru accesarea tray-ului SIM.

Nokia G10 va fi disponibil pe anumite piețe la nivel global începând cu luna aprilie și va fi disponibil în configurații de 3/32 GB și 4/64 GB la preșuri care pleacă de la 139 euro. 

Etichete: , , , ,