Nokia G20, lansat oficial. Specificații complete și preț

Scris de | 8 aprilie, 2021
Nokia G20, lansat oficial. Specificații complete și preț

HMD Global a lansat oficial Nokia G20, un terminal mid-range cu un display ofertant, cu o diagonală destul de mare, și o baterie foarte mare, care promite până la trei zile de utilizare, conform testelor derulate de producător. Acesta este fratele mai mare a lui Nokia G10, terminal lansat tot astăzi, și dispune de un procesor mai bun, cuplat cu o varaintă mai bună în ceea ce privește spațiul de stocare.

Nokia G20 are un ecran tot de 6,5 inci, la fel ca cel pe care îl regăsim pe Nokia G10 și este destinat consumului de conținut multimedia, pe parcursul a perioade mai îndelungate decât ar fi posibile pe alte telefoane de pe acest segment de preț, cel puțin în teorie, datorită acumulatorului de o capacitate ridicată.

În ceea ce privește camera foto, Nokia G20 dispune de un ansamblu quad, format din patru senzori, după cum urmează: unul principal de 48MP, ajutat de un ultrawide de 5MP, un Macro de 2MP și un senzor de adâncime tot de 2MP. Camera frontală a lui Nokia G20 este una de 8MP.

Sub capotă, Nokia G20 dispune de un procesor Mediatek G35, care fine setat la o frecvență de 2,3 GHz, ceva mai mare ca în cazul lui G10, și care este cuplat cu două variante de stocare, de 64 GB și 128 GB, și cu 4 GB de memorie RAM, în ambele cazuri. De asemenea, stocarea poate fi extinsă cu ajutorul unui card microSD de până la 512 GB.

Sistemul de operare de pe Nokia G20 este un Android 11 pur, la fel cum este cazul pe toate telefoanele care se comercializează sub umbrela celebrului brand finlandez. Terminalul dispune și de buton dedicat pe șasiu pentru Google Assistant. În cutia acestuia, pe lângă telefon mai regăsim și un cablu USB-C, un brick de priză de 10W, precum și o cheie pentru acces la tray-ul de SIM.

Nokia G20 va fi disponibil pe anumite piețe la nivel global începând cu luna mai la prețul de aprixmativ 159 euro.

Etichete: , , ,