Apple spune că iMessage pe Android „ne va face mai mult rău decât ne va ajuta”

Scris de | 10 aprilie, 2021
Apple spune că iMessage pe Android „ne va face mai mult rău decât ne va ajuta”
foto via @istyle.ro

Apple știe că bulele albastre ale iMessage reprezintă o mare barieră în calea trecerii și pe Android, motiv pentru care serviciul nu a apărut niciodată pe sistemul de operare mobil Google. Acest lucru este conform depunerilor și e-mailurilor de la angajații Apple, inclusiv a unor directori, și sunt dezvăluite într-o instanță depusă de Epic Games ca parte a litigiului său juridic cu producătorul iPhone.

Epic susține că Apple încearcă în mod conștient să blocheze clienții în ecosistemul său de dispozitive și că iMessage este unul dintre serviciile cheie care îl ajută să facă acest lucru. Acesta citează comentariile făcute de vicepreședintele senior al software-ului și serviciilor pentru internet Eddie Cue, vicepreședintele senior inginerie software Craig Federighi și de colegul Apple Phil Schiller pentru a-și susține argumentul.

„Cel mai dificil motiv de a părăsi aplicația universului Apple este iMessage. iMessage se ridică la un blocaj serios”, susține un fost angajat Apple, fără nume, într-un e-mail în 2016, determinând Schiller să răspundă, „Mutarea iMessage pe Android ne va face mai mult rău decât ne va ajuta, acest e-mail ilustrează de ce.”  „IMessage pe Android ar servi pur și simplu pentru a elimina un obstacol în calea familiilor de iPhone care le oferă copiilor lor telefoane cu Android”, a fost preocuparea lui Federighi în conformitate cu dosarul Epic. Deși soluțiile pentru utilizarea iMessage pe Android au apărut de-a lungul anilor, niciunul nu a fost deosebit de convenabil sau fiabil. 

Potrivit documentului Epic, care îl citează pe Eddie Cue, Apple a decis să nu dezvolte iMessage pentru Android încă din 2013, ca urmare a lansării serviciului de mesagerie cu iOS 5 în 2011. Cue admite că Apple „ar fi putut face o versiune pe Android care să funcționeze cu iOS ”, astfel încât„ utilizatorii ambelor platforme ar fi putut să facă schimb de mesaje între ei fără probleme ”. Evident, o astfel de versiune nu a fost niciodată dezvoltată. Împreună cu iMessage, Epic citează o serie de alte servicii Apple despre care susține că favroizează aceasta diferențiere și blochează legătura. În special, acestea includ serviciul său de chat video FaceTime, pe care Steve Jobs l-a anunțat că va fi un standard industrial deschis la WWDC 2010. FaceTime a fost lansat ulterior pe iPhone, iPad și Mac, dar nu este disponibil oficial pentru niciun dispozitiv care nu este Apple.

Etichete: , , ,

Sursa: Apple says iMessage on Android ‘will hurt us more than help us’