Samsung SmartTag+: Când se lansează în România

Scris de | 12 aprilie, 2021
Samsung SmartTag+: Când se lansează în România

Samsung a anunțat astăzi lansarea Galaxy SmartTag+, disponibil începând cu 16 aprilie. Galaxy SmartTag+ este echipat atât cu tehnologia Bluetooth Low Energy (BLE), cât și cu tehnologia ultra-wideband (UWB), astfel încât să poată identifica locația cu o precizie mai mare.

De asemenea, folosește o tehnologie cu realitate augmentată (AR) pentru a oferi un serviciu de ghidaj vizual către locul în care elementul lipsă se află, utilizând camera smartphone-ului.

Samsung SmartTag+: Identificarea obiectelor pierdute

Galaxy SmartTag+ poate fi atașat articolelor de zi cu zi, precum rucsacul sau brelocul cheilor, astfel încât acestea să poată fi localizate cu precizie prin intermediul serviciului SmartThings Find de pe dispozitivul Galaxy.

Samsung SmartTag+: Localizare vizuală a lucrurilor pierdute cu AR Finder

Deoarece Galaxy SmartTag+ este compatibil atât cu BLE, cât și cu UWB, utilizatorii pot folosi acum tehnologia AR pentru a găsi obiectul lipsă. Tehnologia AR Finder proiectează în timp real o hartă de ghidaj cu o interfață care poate fi urmărită pe smartphone-ul echipat cu UWB, precum Galaxy S21+ sau S21 Ultra, care arată distanța până la Galaxy SmartTag+. Odată ce utilizatorii se apropie de locația tag-ului, aceștia pot alege ca dispozitivul să producă un semnal sonor puternic, astfel încât, găsirea obiectului respectiv să fie mai eficientă.

Samsung SmartTag+: Identificarea locației tag-ului, de la distanțe mari

Galaxy SmartTag+ poate, de asemenea, să beneficieze de capacitățile de detectare ale serviciului SmartThings Find, permițându-le utilizatorilor să-și localizeze articolele identificate pe hartă, chiar dacă acestea sunt foarte departe de locul în care aceștia se află.

Prin intermediul aplicatie SmartThings Find utilizatorii pot să opteze și să activeze smarphone-ul sau tableta Galaxy pentru a-i ajuta pe ceilalți să-și găsească propriile tag-uri sau dispozitive pierdute. Odată ce lipsa tag-ului este raportată în SmartThings Find, orice dispozitiv Galaxy activat, din apropiere, va alerta serverul SmartThings cu privire la locația tag-ului și va trimite o notificare. Toate datele din SmartThings Find sunt criptate și protejate, astfel încât locația tag-ului nu este dezvăluită nimănui decât utilizatorului în cauză.

Samsung SmartTag+: Controlul de la distanță a dispozitivelor inteligente

În plus, Galaxy SmartTag+ și SmartTag nu ajută doar în localizarea bunurilor pierdute. Să spunem că utilizatorul a uitat să stingă lampa de pe noptieră, dar a părăsit deja casa. În loc ca acesta să se întoarcă acasă, el poate utiliza SmartTag+ sau SmartTag pentru a opri lumina de la distanță. Prin intermediul aplicației SmartThings, utilizatorii pot alege să folosească diferite funcții din aplicație pentru finalizarea unor acțiuni de către tag-ul lor, apăsând butonul acestuia.

Galaxy SmartTag+ va fi disponibil progresiv, începând din 16 aprilie. Galaxy SmartTag+ funcționează prin utilizarea serviciul SmartThings Find, furnizat de aplicația SmartThings.

CISOLAR 2023 & IBES 2023

Etichete: , , ,