CEO-ul Pfizer spune că ar putea fi nevoie de o a treia doză de vaccin

Scris de | 16 aprilie, 2021
CEO-ul Pfizer spune că ar putea fi nevoie de o a treia doză de vaccin
FOTO via DW

Pfizer-BioNTech este unul dintre cele mai folosite vaccinuri la nivel mondial în lupta împotriva COVID-19, iar România se bucură în prezent de una dintre cele mai reușite campanii de vaccinare din Uniunea Europeană.

Însă se pare că această situație s-ar putea prelungi până la anul, chiar dacă, teoretic, ar exista timp suficient pentru ca țara noastră să atingă imunizarea generală a populației.

Însă cei care se bucurau că au scăpat de-o grijă după rapelul cu Pfizer, ar trebui să se gândească mai bine înainte să stea liniștiți.

După spusele CEO-ului Pfizer, există o situație probabilă în care va fi nevoie de o a treia doză de vaccin, pentru a ne asigura protecția. Acesta a comparat coronavirusul cu virusul gripal, unul pentru care este nevoie de vaccinare sezonieră.

De asmenea, Albert Bourla (CEO Pfizer) a mai spus despre compania pe care o conduce că deja a demarat testele necesare pentru a vedea cum reacționează organismul uman la o a treia doză de vaccin. Tot acesta a adăugat că intervalul pentru o a treia doză ar fi undeva între 6 și 12 luni după primirea dozei de rapel.

Etichete: , , ,

Sursa: Pfizer CEO: COVID-19 vaccine may require third dose within 12 months