Noua funcție Timelapse a Google Earth arată patru decenii de schimbări planetare

foto via @virginradio.ro

Google Earth este, fără îndoială, cea mai bună aplicație Android pentru explorarea planetei noastre. Îți permite să zbori practic prin orașe, să te uitați la minuni naturale precum Muntele Everest și chiar să te bucuri de tururi ghidate cu Voyager. Google a anunțat acum cea mai mare actualizare Google Earth din ultimii ani, permițând utilizatorilor să vadă cum s-a schimbat planeta noastră în ultimele decenii.

Cu Timelapse în Google Earth, avem o imagine mai clară a planetei noastre în schimbare chiar la îndemână – una care arată nu doar probleme, ci și soluții, precum și fenomene naturale fascinante de frumoase care se desfășoară de-a lungul deceniilor. 

Noua funcție Timelapse de la Google Earth îți permite „să urmărești desfășurarea timpului și să asiști la aproape patru decenii de schimbări planetare”. Google spune că a compilat 24 de milioane de fotografii prin satelit din ultimii 37 de ani pentru a crea experiența interactivă 4D.

Gigantul căutării intenționează să actualizeze Google Earth în fiecare an cu noi imagini Timelapse pe parcursul următorului deceniu pentru „dezbateri la sol, încuraja descoperirea și schimbarea perspectivelor cu privire la unele dintre cele mai presante probleme globale”. Pentru a începe cu Timelapse în Google Earth, accesează site-ul dedicat experienței Timelapse.

Poți tasta numele oricărui loc în care dorești să călătorești virtual. Alternativ, poți deschide Google Earth și accesa Timelapse prin Voyager făcând click pe roata navei pentru a viziona tururi interactive ghidate. Google oferă în prezent peste 800 de videoclipuri Timelapse în 2D și 3D pe site-ul web al dezvoltatorilor și pe canalul YouTube Google Earth.