Apple ar urma să anunțe un serviciu de abonamente pentru podcast-uri

Scris de | 19 aprilie, 2021
Apple ar urma să anunțe un serviciu de abonamente pentru podcast-uri

Pe 20 aprilie, Apple va ține un eveniment numit „Spring Loaded”, la care va face o serie de anunțuri, iar unul dintre acestea se pare că va avea legătură cu un nou serviciu pe bază de abonament, dedicat podcast-urilor.

Informația vine de la Vox Media, care scrie că Apple își dorește să fie un competitor mai mare pe piața audio, în special pe cea a podcast-urilor, unde vrea să concureze cu Spotify. Apple are deja câteva podcast-uri originale, precum unul pentru serialul For All Mankind, care se găsește pe Apple TV+ sau unul similar pentru serialul The Line.

Noul serviciu ar urma să se numească Podcasts+, cel mai probabil, și va oferi mai multe podcast-uri exclusive Apple, care vor putea fi găsite doar în aplicația Apple Podcasts.

Spotify este probabil cel mai cunoscut nume din piața de podcast-uri, după ce a achiziționat o serie de emisiuni realizate de Joe Rogan, Michelle Obama sau Bill Simmons.

La sfârșitul lui 2019, Apple a angajat mai multe persoane cheie (aduse de la National Geographic sau NPR) în posturi legate de pregătirea unei divizii de podcasting. În acest sens au urmat update-uri la aplicația Apple Podcasts făcute odată cu iOS 14.5, care au inclus o nouă interfață de utilizare și noi funcții.

Este neclar momentan dacă Podcasts+ va reprezenta un serviciu de abonament în sine sau va fi oferit la pachet cu alte servicii similare ale celor de la Apple, precum abonamentul la Apple Music.

Etichete: , , , , ,

Sursa: Report: Premium podcasts subscription service to be announced at the Apple event