Apple ar urma să anunțe un serviciu de abonamente pentru podcast-uri

Scris de | 19 aprilie, 2021
Apple ar urma să anunțe un serviciu de abonamente pentru podcast-uri

Pe 20 aprilie, Apple va ține un eveniment numit „Spring Loaded”, la care va face o serie de anunțuri, iar unul dintre acestea se pare că va avea legătură cu un nou serviciu pe bază de abonament, dedicat podcast-urilor.

Informația vine de la Vox Media, care scrie că Apple își dorește să fie un competitor mai mare pe piața audio, în special pe cea a podcast-urilor, unde vrea să concureze cu Spotify. Apple are deja câteva podcast-uri originale, precum unul pentru serialul For All Mankind, care se găsește pe Apple TV+ sau unul similar pentru serialul The Line.

Noul serviciu ar urma să se numească Podcasts+, cel mai probabil, și va oferi mai multe podcast-uri exclusive Apple, care vor putea fi găsite doar în aplicația Apple Podcasts.

Spotify este probabil cel mai cunoscut nume din piața de podcast-uri, după ce a achiziționat o serie de emisiuni realizate de Joe Rogan, Michelle Obama sau Bill Simmons.

La sfârșitul lui 2019, Apple a angajat mai multe persoane cheie (aduse de la National Geographic sau NPR) în posturi legate de pregătirea unei divizii de podcasting. În acest sens au urmat update-uri la aplicația Apple Podcasts făcute odată cu iOS 14.5, care au inclus o nouă interfață de utilizare și noi funcții.

Este neclar momentan dacă Podcasts+ va reprezenta un serviciu de abonament în sine sau va fi oferit la pachet cu alte servicii similare ale celor de la Apple, precum abonamentul la Apple Music.

ROG Zephyrus G14

Etichete: , , , , ,

Sursa: Report: Premium podcasts subscription service to be announced at the Apple event