Fitbit Luxe, lansat oficial. Preț și specificații pentru cel mai nou tracker al companiei

Scris de | 19 aprilie, 2021
Fitbit Luxe, lansat oficial. Preț și specificații pentru cel mai nou tracker al companiei

Fitbit anunță lansarea Fitbit Luxe, un tracker de monitorizare a condiției fizice, proiectat pentru evaluarea completă a stării de sănătate. Fitbit Luxe oferă sprijinul prin funcții diverse, printre acestea numărându-se funcția de gestionare a nivelului de stres, monitorizarea automată a activității fizice, cât și analiza somnului.

Luxe oferă acces la informații vitale despre starea de sănătate prin funcția Metrici de sănătate – interfață de înregistrare a parametrilor fizici monitorizați de aplicația Fitbit. Totodată, tracker-ul ajută utilizatorii să identifice rapid modificări ale stării de sănătate a organismului, precum creșterea nivelului de stres, oboseală accentuată sau alți indicatori ce pot semnala anumite semne de boală. La achiziționarea modelului Luxe se oferă și accesul gratuit la serviciul Fitbit Premium pentru o perioadă de 6 luni. Utilizatorii vor avea acces la experiența completă, cât și la o analiză amănunțită a informațiilor colectate.

Luxe este un tracker cu un ecran tactil color și o baterie cu autonomie de până la cinci zile. Luxe este disponibil pentru pre-comandă la prețul de 749 lei, cu livrare în întreaga lume începând din această primăvară.

Fitbit Luxe: Gestionarea nivelulului de stres

Cu modelul Luxe, Fitbit introduce în premieră funcția de management al stresului, disponibilă pentru gama sa trackere. Înainte de pandemie, la nivel global, mai mult de o treime dintre oameni declarau că resimt niveluri importante de stres și griji. De la începerea pandemiei, procentul celor care sunt afectați de stres, atât la nivel mental, cât și fizic, a crescut până la 50%.

Scorul pentru management-ul stresului (Stress Management Score) este acum disponibil pe modelul Luxe și pe toate dispozitivele Fitbit care monitorizează ritmul cardiac. Acesta poate oferi evaluări zilnice privind capacitatea corpului de a face față la stres, analizând nivelul de activitate fizică, somnul și bătăile inimii.

Cu serviciul Fitbit Premium, utilizatorii primesc o analiză detaliată a metricilor de monitorizare a nivelului de stres, ceea ce îi ajută să înțeleagă mai bine cum mișcarea fizică influențează sănătatea organismului, sau cum lipsa orelor necesare de somn afectează capacitatea de a face față grijilor. Tot aici întră și analiza răspunsului sistemului nervos, pentru a identifica reacții de tipul “Luptă sau Fugi” în baza datelor ritmului cardiac.

Fitbit Luxe: Gestionarea starii de sănătate

Luxe oferă acces la o serie amplă de funcționalități care permit utilizatorilor să aleagă o abordare holistică pentru un stil de viață sănătos. Cu funcția Metrici de Sănătate (Health Metrics Dashboard), utilizatorii pot observa direct în aplicația Fitbit evoluția stării de sănătate generală, cu informații despre respirație, ritmul cardiac în efort și în repaus, temperatura corpului și, în curând, saturația de oxigen din sânge. Schimbările bruște sunt semnalate ca potențiale semne de extenuare, stres sau răceală.

În plus, varianta Premium permite monitorizarea trendurilor lunare și a parametrilor personali, atrăgând atenția atunci când una dintre valori iese din intervalul obișnuit.

Ușor, subțire și cu o formă ergonomică, Luxe a fost proiectat pentru o purtare confortabilă, atât ziua, cât și noaptea, pentru monitorizarea orelor de somn. Scorul pentru Somn (Sleep Score) permite utilizatorului să înțeleagă mai bine calitatea orelor dormite, oferind în timp sprijin pentru creearea unei rutine.

Fitbit Luxe: Obiective de fitness

Activitatea fizică este o componentă cheie în obținerea unei stări bune de sănătate, dar din păcate COVID-19 a schimbat rutina de exerciții fizice a multor persoane. Fitbit, prin modelul Luxe, oferă noi metode și oportunități de păstrare a unei vieți active, indiferent de cum și unde utilizatorii aleg să facă sport. Cu ajutorul funcției de monitorizare 24/7 a ritmului cardiac, ce stă la baza multor instrumente de evaluare a sănătății de pe dispozitivele Fitbit, utilizatorul își poate urmări în timp real bătăile inimii pentru a măsura valoarea caloriilor consumate.

De asemenea, poate alege dintre cele 20 de setări diferite pentru monitorizarea activității fizice precum golf, Pilates, spinning sau tenis. Pentru cei care preferă alergatul, mersul cu bicicleta sau drumețiile, există posibilitatea activării funcției GPS a telefonului pentru a înregistra în timp real ritmul și distanța parcursă.

În decursul monitorizării activității fizice utilizatorul poate decide când să intensifice efortul și când să se relaxeze cu ajutorul funcției Zone de Minute Active (Active Zone Minutes), un proces personalizat de evaluare a activității fizice care ia în calcul timpul petrecut în fiecare etapă a ritmului cardiac, nu doar numărul de pași efectuați.

Această funcție ajută la monitorizarea efortului moderat și intens, pentru a putea atinge nivelul săptămânal recomandat de 150 de minute de minute active, necesare pentru îmbunătățirea stării de sănătate. Ca o stimulare suplimentară pentru atingerea obiectivelor, mesajele de încurajare a mișcarii ajută la păstrarea unei vieți active și reduce perioadele de sedentarism.

Fitbit Luxe: Rămâi conectat

În plus, față de toate aceste funcții, pe tracker-ul Luxe se regăsesc și aplicații precum alarmă, cronometru și timer, care ajută în realizarea activităților cotidiene. Dispozitivul are o autonomie de până la cinci zile. Mai mult, utilizatorii primesc alerte pentru apeluri, mesaje și notificări de pe telefonul mobil, toate acestea putând fi personalizate în funcție de preferințele fiecăruia pentru o organizare cât mai eficientă a timpului. Compatibilitatea cu telefoanele cu sistem Android sau iOS și Google Fast Pair permit utilizatorilor să stea fără stresul unei eventuale deconectări de la alte dispozitive.

Fitbit Luxe: Prețuri și disponibilitate

Luxe este disponibil la pre-comandă începând de astăzi pe site-ul oficial Fitbit.com, disponibil și în România, livrare începând din această primăvară. Luxe va fi disponibil la prețul de 749 lei, încluzând și 6 luni de acces gratuit la serviciul Fitbit Premium, ce ar fi valorat 295 lei.

Cu aproape 1 milion de membri abonați, după cele 6 luni de gratuitate oferite la achiziția unui Fitbit Luxe, serviciile Premium vor fi disponibile la 8.99 euro/lună sau 79.99 euro/an. Opțiunile Premium sunt accesibile în 18 limbi, din peste 40 de țări. Gama de accesorii și culori ale brățării Luxe variază de la 149 lei până la 449 lei. Ediția specială gorjana pentru Fitbit Luxe este disponibilă pentru pre-comandă la prețul de 199.95 euro, cu disponibilitate din luna iunie.

Etichete: , , ,