Achiziția ARM de către NVIDIA, blocată de guvernul britanic

Scris de | 20 aprilie, 2021
Achiziția ARM de către NVIDIA, blocată de guvernul britanic

În a doua jumătate a anului trecut, NVIDIA anunța că va achiziționa Arm Holdings, cunoscută mai simplu ca ARM, companie care aparține de gigantul japonez SoftBank. Tranzacția urma să fie una extrem de importantă, deoarece tehnologia ARM se găsește în aproape fiecare chipset de smartphone existent.

Din nefericire pentru NVIDIA, se pare că achiziția nu va fi una ușoară, compania lovindu-se deja de un refuz important, cel al guvernului britanic, care a decis să se opună în mod oficial tranzacției.

Motivul îl reprezintă secțiunea 42 din Enterprise Act 2002, care specifică faptul că guvernul poate suspenda achiziția unei companii bazate în Marea Britanie dacă există dubiul că două sau mai multe firme for înceta să fie distincte sau că firma care face achiziția va o va „înghite” pe cealaltă și îi va prelua operațiunile, cea din urmă nemaifiind astfel unică.

Practic, guvernul britanic se teme că achiziția ARM de către NVIDIA ar putea rezulta în închiderea ARM sau în dispariția sa, odată ce operațiunile sale vor fi trecute sub tutela NVIDIA. Compania americană a specificat anterior că achiziția nu va afecta modelul de business de tip open-license al celor de la ARM sau clienții pe care îi deservesc aceștia, însă se pare că guvernul britanic nu a fost mulțumit cu această promisiune. NVIDIA a mai specificat și că sediul ARM va rămâne în Cambridge.

Guvernul britanic nu este singurul care se opune cumpărării ARM. Alte companii de tehnologie și-au anunțat dezaprobarea față de achiziție, însă un purtător de cuvânt al NVIDIA a specificat pentru CNBC: „Nu credem că această tranzacție reprezintă vreun pericol pentru securitatea națională. Vom continua să lucrăm alături de autoritățile britanice, așa cum am făcut încă de la anunțarea achiziției”.

Etichete: , , , ,

Sursa: UK Government Blocks NVIDIA’s Acquisition Of ARM