Sony a lansat noul obiectiv foto Sony FE 14mm F.8 GM: Preț și disponibilitate

Scris de | 20 aprilie, 2021
Sony a lansat noul obiectiv foto Sony FE 14mm F.8 GM: Preț și disponibilitate

Sony lansează noul FE 14mm F1.8 GM (model SEL14F18GM), un obiectiv compact superangular cu deschidere mare a diafragmei F1.8.

Sony FE 14mm F.8 GM: Rezoluție bună

Noul obiectiv FE 14mm F1.8 GM are un design optic compact, măsoară 86 mm x 101 mm și cântărește 462 de grame, integrând o tehnologie optică avansată ce oferă rezoluție bună și un contrast potrivit. Două elemente XA (elemente cu asfericitate extremă) mențin o rezoluție mare pe toată suprafața imaginii.

Două elemente ED din sticlă (dispersie foarte scăzută) și un element de sticlă super ED fac posibile o serie de rafinări optice care suprimă aberațiile cromatice, indiferent de deschiderea diafragmei.

Utilizatorii pot randa surse de lumină punctuală, datorită deschiderii maxime a diafragmei de F1.8, făcând posibilă astrofotografia sau imortalizarea imaginilor în medii cu iluminare scăzută, fără să fie necesară folosirea unor viteze ale obturatorului foarte scăzute. La fotografierea în condiții de iluminare dificile, acoperirea unică Sony Nano AR Coating II maximizează claritatea, prin reducerea la minimum a efectelor de flare și ghosting.

Obiectivul FE 14mm F1.8 GM oferă un bokeh bun la o deschidere a diafragmei de F1.8, la o distanță focală de 14mm. Cu o distanță de focalizare minimă de 25cm, noul FE 14mm F1.8 GM oferă posibilități extinse pentru fotografii de tip gros plan, dar și pentru filmare, creând un efect bokeh specific gamei de obiective premium Sony G Master. În plus, elementele sale XA, o diafragmă circulară cu 9 lame și gestionarea optimă a aberațiilor cromatice îi permit lui FE 14mm F1.8 GM să producă un efect deosebit de bokeh în fundal, fără apariția efectului nedorit de tip onion-ring.

Sony FE 14mm F.8 GM: Autofocalizare

Folosind două motoare liniare XD (cu dinamică extremă), focalizarea este obținută și urmărită și în cazul fotografierii la o adâncime de câmp mică, cu diafragma la F1.8. În plus obiectivul FE 14mm F1.8 GM permite realizarea unei autofocalizări silențioase, cu vibrație minimă, pentru tranziții fluide și pentru realizarea de conținut video.

Sony FE 14mm F.8 GM: Fiabilitate

Noul obiectiv oferă și o serie de opțiuni de control, inclusiv un buton de focus hold, un comutator pentru schimbarea modului de focalizare și un inel de focalizare care asigură operabilitate fluidă într-o gamă foarte mare de medii de fotografiere.

Pentru personalizare suplimentară, butonul focus hold poate îndeplini o serie de funcții speciale, ce pot fi atribuite folosind interfața camerei. FE 14mm F1.8 GM oferă și un motor cu răspuns liniar MF pentru focalizare manuală. Un inel ce permite controlul deschiderii diafragmei este și el inclus. Pentru și mai multă libertate creativă, obiectivul FE 14mm F1.8 GM include în partea din spate un slot care acceptă filtre standard de tip folie, fie ND, de corecție a culorii, soft, etc.

De asemenea, elementul frontal al obiectivului este acoperit cu un strat special de fluorină ce respinge apa, uleiul și alte substanțe care ar putea fi nocive. Elementul din spate este și el acoperit cu fluorină, pentru a păstra suprafața curată în procesul de schimbare a filtrelor. Obiectivul are și un parasolar încorporat care blochează eficient lumina în exces, ce poate cauza efectele de flare și ghosting.

Sony FE 14mm F.8 GM: Preț și disponibilitate

Noul obiectiv FE 14mm F1.8 GM va fi disponibil în România începând din luna Mai la mai mulți dealeri autorizați Sony, la un preț aproximativ de 7800 lei.

Etichete: , , ,