Lansarea iOS 14.5 ar putea afecta direct Facebook. Va fie nevoie de acceptul utilizatorilor pentru urmărirea activității

Scris de | 22 aprilie, 2021
Lansarea iOS 14.5 ar putea afecta direct Facebook. Va fie nevoie de acceptul utilizatorilor pentru urmărirea activității
foto via @adscholars.com

Apple a confirmat că suntem la doar câteva zile distanță de sosirea unui imens upgrade de software mobil sub formă de iOS 14.5, care a fost anticipat cu câteva luni înainte și care ar putea remodela dramatic afacerea companiilor precum Facebook. Adică companiile care depind în mare măsură de urmărirea utilizatorilor, o practică pe care acest nou upgrade de software ar trebui să o reducă brusc.

Potrivit Apple, toți dezvoltatorii de aplicații trebuie să înceapă să urmărească cadrul de transparență a urmăririi aplicațiilor de la Apple, începând de luni, 26 aprilie. Acest cadru cere dezvoltatorilor să obțină permisiunea explicită de la utilizatori pentru a le fi urmărită activitatea lor în cadrul aplicațiilor. Data lansării iOS 14.5 ar putea fi luni sau marți cel târziu.

Într-o actualizare a dezvoltatorilor de aplicații Apple publicată săptămâna aceasta, producătorul de iPhone a precizat clar că aceste schimbări se întâmplă în cele din urmă, luni. „La trimiterea aplicației pentru examinare, orice altă formă de urmărire – de exemplu, după nume sau adresă de e-mail – trebuie să fie declarată în secțiunea Informații de confidențialitate din App Store a paginii produsului și să fie efectuată numai dacă permisiunea este acordată prin AppTrackingTransparency. De asemenea, va trebui inclus un șir de scopuri în solicitare pentru a explica de ce se dorește urmărirea utilizatorul, în conformitate cu Ghidul de revizuire App Store 5.1.2. „Aceste cerințe se aplică tuturor aplicațiilor începând cu 26 aprilie 2021.” Această campanie a inclus Facebook care scoate reclame pe toată pagina împotriva Apple în mai multe ziare importante, precum The Wall Street Journal și The New York Times. CEO-ul Apple, Tim Cook, a declarat pentru podcast-ul realizat de Kara Swisher că „îi oferă utilizatorului posibilitatea de a alege dacă să fie urmărit sau nu. Și cred că este greu să te certi împotriva acestui lucru”.

Etichete: , , ,

Sursa: iOS 14.5: This is when Facebook’s nightmare officially begins