Glovo își propune să aibă, la nivel local, amprentă de carbon neutră. Va începe un parteneriat cu Asociația Parcul Natural Văcărești

Scris de | 26 aprilie, 2021
Glovo își propune să aibă, la nivel local, amprentă de carbon neutră. Va începe un parteneriat cu Asociația Parcul Natural Văcărești

Glovo a demarat un parteneriat cu Asociația Parcul Natural Văcărești și face pași semnificativi pentru a avea o amprentă de carbon neutră pe plan local. Colaborarea dintre cei doi implică plantarea a peste 3500 de arbori în Parcul Natural Văcărești, în două tranșe care se vor desfășura în primăvara și în toamna acestui an, cu ajutorul voluntarilor și al comunității locale.

Prin această acțiune de plantare de arbori în zone degradate, cu peisaj antropizat, situate pe conturul exterior al parcului, Glovo își propune să contrabalanseze – deocamdată parțial – emisiile de carbon rezultate de folosirea de către curierii parteneri a vehiculelor precum mașini, motociclete sau scutere, pe suprafața capitalei.

Acțiunea de plantare a arborilor a trecut deja de campania de primăvară, în urma căreia au fost plantați 750 de arbori și arbusti, din șapte specii diferite, toate specifice zonei de câmpie.

Planul Glovo pentru 2021

În decembrie 2019, Glovo și-a anunțat angajamentul de a avea o amprentă neutră de carbon până la finalul anului 2021, pe plan global. Ca prim pas spre neutralitatea emisiilor de carbon, Glovo compensează în proporție de 100% emisiile de CO2 provenite din vehiculele motorizate ale curierilor parteneri. Acest lucru este posibil prin intermediul Pachama, o companie de tehnologie care este specializată în monitorizarea proiectelor de reîmpădurire.

Până în prezent, la nivel global, Glovo a compensat deja toate emisiile de carbon din primul trimestru al anului 2020. Asta înseamnă 6363 tone de CO2, aproximativ aceeași cantitate emisă de 20 de avioane care transportă 300 de persoane într-o călătorie dus-întors între Paris și New York. Compania a investit creditele de carbon într-un proiect de reîmpădurire în regiunea Madre De Dios din Amazonul Peruvian prin care va ajuta la protejarea a peste 14.000 arbori pe parcursul anului.

„Plantarea de arbori în mediul urban este deosebit de benefică prin avantajele pe care le aduce în viața comunităților. Arborii filtrează aerul și-l împrospătează, reglează temperatura și precipitațiile, sechestrează dioxidul de carbon, creează habitat pentru păsări și insectele polenizatoare. Arborii reprezintă o adevărată poliță de asigurare pentru condiții mai bune de locuire și bunăstare. Proiectul demarat anul acesta alături de Glovo, în Parcul Natural Văcărești, contribuie în mod direct la acest obiectiv asigurând atât bunăstarea naturii parcului cât și a vizitatorilor și a comunităților din vecinătate.”, a declarat Dan Bărbulescu, Director, Asociația Parcul Natural Văcărești. 

Etichete: , , , ,