Netflix lansează „Play Something”, o funcție pentru cei nehotărâți

Scris de | 28 aprilie, 2021
Netflix lansează „Play Something”, o funcție pentru cei nehotărâți

Netflix anunță astăzi lansarea unei funcții creată special pentru utilizatorii săi nehotărâți, care se regăsesc de multe ori în fața televizorului cu întrebarea „oare ce vreau să văd?”. Serviciul de streaming introduce un buton de „Play Something”, care va fi disponibil la nivel global, și reprezintă produsul final al acelei funcții de „shuffle” pe care Netflix a testat-o de ceva timp.

Când apeși pe butonul „Play Something”, Netflix va selecta un film sau un serial care s-ar putea să îți placă, bazându-se pe interesale tale anterioare și titlurile pe care le-ai vizionat deja. Astfel, conținutul pe care îl vei putea găsi cu „Play Something” nu va fi complet aleatoriu, ci personalizat pentru fiecare utilizator.

Poți primi un serial sau un film care se află deja pe lista ta, un titlu pe care l-ai mai văzut sau pe care nu l-ai terminat sau chiar un serial complet nou, pe care algoritmul celor de la Netflix îl consideră potrivit pentru tine.

Funcția a fost testată în ultimii ani sub mai multe nume (în 2020 era cunoscută drept Shuffle Play), iar Netflix a anunțat în urmă cu câteva luni că aceasta va ajunge în 2021 în aplicațiile sale, la nivel global, numind-o „o modalitate pentru utilizatori de a vedea instant un titlu ales special pentru ei”.

Noua opțiune poate fi deja găsită în aplicația de TV a Netflix sub numele de profil, în meniul de navigație din stânga ecranului și pe cel de-al 10-lea rând de conținut de pe homepage-ul aplicației (un loc în care vei ajunge probabil dacă nu ești hotărât la ce să te uiți). „Play Something” va intra în curând într-o fază de test pe dispozitivele mobile, și ar putea fi disponibilă pe aplicațiile de Android și iOS tot în acest an.

Etichete: , , , , ,

Sursa: Netflix launches its shuffle feature, now called ‘Play Something,’ to users worldwide